Osijek
UGOVORI O SPONZORIRANJU NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Županija, Cesting, HGK i Erste banka potiču mlade poduzetnike
Objavljeno 24. listopada, 2016.

Već deset godina Osječko-baranjska županija provodi poticanje poduzetnika preko projekta Najbolja poduzetnička ideja. Župan Vladimir Šišljagić je stoga jučer potpisao ugovor o sufinanciranju sa sponzorima koji zajedno sa Županijom provode projekt čiji je ukupni fond za nagrade ovaj put 36.500 kuna.

Riječ je o Cestingu u ime kojeg je ugovor potpisao Nikola Ercegovac, HGK-Županijskoj komori Osijek, a ugovor je potpisao predsjednik Zoran Kovačević, i Erste & Steiermarkische bank u ime koje je sponzoriranje potpisala Maja Vuletić, direktorica Centra za poduzetništvo osječke poslovnice.

Župan je podsjetio kako je ukupno dosad kroz desetljeće projekta uloženo 1,105 milijuna kuna za 560 prijavljenih poduzetničkih ideja. Županija je dobila europski certifikat “Županija privlačna za ulaganja” (Croatian Investitor Friendly Region), a sve mjere usmjerene su kako bi se potaknulo poduzetništvo, investriranje i zapošljavanje da bi se umanjile posljedice recesije jer je Županiji i te kako stalo do investiranja, razvoja i otvaranja radnih mjesta. Krajnji cilj je da krediti budu jeftiniji, a to se postiže i tako što se Županiji u sufinanciranju kamata poduzetnicima uključuju i jedinice lokalne samouprave. “Sve činimo da se stvori što pozitivnije poduzetničko ozračje, a drago nam je što su neke poduzetničke ideje koje su potaknute ovim našim županijskim projektom ostvarene i kroz njih zaposleni ljudi i još rade”, kazala je Ivana Katavić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj OBŽ-a.

Županija za kreditni potencijal ima 40 milijuna kuna, a uključuje se i u druge kreditne linije preko raznih ministarstava, potiče poduzetničke zone, inkubatore... Nagrada za najbolju poduzetničku ideju je 8000 kuna, 5500 kuna za drugu po redu ideju, i za treću 3000 kuna, dok će se sa po 2000 kuna nagraditi još deset poduzetničkih ideja. Župan je komentirao kako su svjesni da sredstva nisu velika, ali se svaka kuna koja je na raspolaganju za potporu poduzetništvu u projektima usmjerava pametno i tamo gdje treba. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike