TvObzor
JAIMIE ALEXANDER

Serija “Šifra zločina” ima temelje u stvarnom životu
Objavljeno 21. listopada, 2016.

Glumicu Jaimie Alexander možda prepoznajete iz televizijske serije “Kyle XY”, ili je pamtite po ulozi Sif u Marvelovoj franšizi filmova “Thor”, ali ovih dana najviše ste šanse imali uhvatiti je u novoj seriji “Šifra zločina” (Blindspot), koju premijerno gledamo na Doma TV-u. Rođena je u Greenvilleu, a sa samo četiri godine s obitelji se preselila u Grapevine (Teksas). Inače, ona je jedina djevojka u obitelji od petero djece. Prvi dodir s glumom Jaimie je imala još u osnovnoj školi kad je posjetila kazalište. Svojedobno je izjavila da je u srednjoj školi čak i izbačena iz kazališta, jer nije znala pjevati, pa se umjesto toga okrenula sportu.

Redatelje oduševila interpretacijom

U dobi od 17 godina otišla je umjesto prijateljice na sastanak u agenciju i tako upoznala svog sadašnjeg menadžera Randyja Jamesa, koji joj je zatim poslao neke scenarije. Nakon godinu i pol dana, kad je maturirala, preselila se u Los Angeles, gdje je nastavila slijediti svoje glumačke snove. Karijeru je konačno započela 2003. godine kad je dobila glavnu ulogu u niskobudžetnoj nagrađivanoj drami “S druge strane života”. Zapravo je samo pozvana na audiciju kako bi čitala scenarij s muškim glumcima, ali redatelja je oduševila svojom interpretacijom i angažirao ju je za glavnu ulogu. Glumila je još i u filmovima kao što su “Sveto tlo”, “Cigarete na komad”, “Savannah”, “Posljednja bitka” i “Kobni sudar”, te gostovala u serijama poput “Kosti”, “CSI: Miami”, “Sestra Jackie”, “Tajni slučajevi” i “Dijagnoza zločina”. Veću ulogu prije “Šifre zločina” ostvarila je jedino u teen SF drami “Kyle XY”.

Cijela premisa serije “Šifra zločina” je u tome da se budite usred Times Squarea, u torbi, prekrivena tetovažama, gola i sama...

- Odlično ste opisali uvodnu sekvencu serije. Radnja se vrti oko žene koja ima amneziju, a koju su tetovirali od glave do pete. Cijelo njezino tijelo prepuno je tragova. Postoji jedna posebna tetovaža na njezinim leđima koja nosi ime glavnog FBI-jeva agenta s kojim dolazi u kontakt. Odgovore na pitanja kako su povezani i zašto je prekrivena tetovažama, moći ćete dobiti ako gledate seriju.

Žudnja za pozornosti

Jedna od najtežih stvari vezanih uz igranje lika s amnezijom jest pronaći način kako povezati taj lik s publikom. Kako vam to uspijeva?

- Sve počinje s emocijama i ljudskom povezanosti. Imala ona tetovaže ili ne, Jane Doe je doslovce prošla kroz nešto traumatično. Mislim da se svatko može poistovjetiti s osjećajem odbačenosti, izgubljenosti i žudnjom za tuđom pozornosti. Gledateljima se zapravo vrlo lako povezati, budući da priča ima temelje u stvarnom životu.

Kako uspijevate shvatiti što joj se sviđa i što smatra smiješnim?

- Zanimljivo je to što, zapravo, ne znam mnogo toga o Jane. Kao glumica neke stvari doznajem u hodu. U pilotu su sjajne scene u kojima FBI-jev agent prilazi Jane i kaže joj da si uzme za jesti bilo što iz ponude, a ona mu odgovori da ne zna što voli. Onda joj on kaže da danas nije mnogo jela te da nije ni čudo što ne zna. Bit će trenutaka kad ćemo se moći poigravati humorom, dok Jane shvaća što može, a što ne može raditi, te što joj se sviđa, a što ne.

Znate li što će se dogoditi na kraju prve sezone, ili su vas producenti i scenaristi ostavili u neznanju?

- Mislim da sam definitivno u zabludi oko većine toga. Naručene su 23 epizode prve sezone i znam samo neke od ključnih točaka cijele priče. Nisam upućena ni u kakve pojedinosti, a to mi se nekako i sviđa. Iako bi većinu glumaca izluđivalo to što ne znaju što rade, meni je upravo u tome čar.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Jaime Lauren Tarbush

DATUM ROĐENJA: 12. ožujka 1984.

MJESTO ROĐENJA: Greenville, Južna Karolina

LJUBAVNI STATUS: Slobodna

ŠIFRA ZLOČINA Doma TV, ponedjeljak-petak, 22.25
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike