Osijek
DANI KRUHA OŠ MLADOST I OŠ F. K. FRANKOPANA

Prva zajednička proslava dviju susjednih škola
Objavljeno 13. listopada, 2016.

Obilježavanje tradicionalne manifestacije Dani kruha – zahvala za plodove zemlje u OŠ “Mladost” ovaj je put bilo posebno. Prvi put Dane kruha obilježile su zajedno dvije susjedne škole, OŠ “Mladost” i OŠ Frana Krste Frankopana. Domaćini su bili učenici i zaposlenici OŠ “Mladost”, a gosti njihovi prijatelji iz susjedne škole Frana Krste Frankopana.

Počelo je prigodnim programom, u svečanoj dvorani škole, u kojem su nastupili učenici škole domaćina. “Kruh, plod zemlje, ima višestruko, materijalno i duhovno značenje. Poštovanjem kruha kao simbola života i životne snage, iskazujemo njegovu važnu duhovnu dimenziju”, istaknuo je u pozdravnim riječima Josip Jukić, ravnatelj OŠ “Mladost”, te pozvao goste da se nakon programa počaste ukusnim delicijama.

Antun Ptičar, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana, dodao je da je ovo druženje početak nove suradnje i nastavak dugogodišnjeg prijateljstva. Kruh je blagoslovio vlč. Alojz Kovaček, župnik Župe sv. Ćirila i Metoda, te poručio učenicima da nema kruha bez motike. Organizaciju manifestacije pomogao je Ivan Karalić, predsjednik Gradske četvrti Novi grad.

Zatim su se učenici preselili u učionice, svaki razred sa svojim vršnjacima iz susjedne škole. Tamo su ih čekali bogato ukrašeni stolovi s obiljem delicija koje su pripremili učenici i njihovi roditelji. Bilo bi još ljepše da je cijeli program održan, kao što je planirano, u dvorištu škole. Ali kiša je pokvarila planove. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike