Regija
U DOMU ZA CJELODNEVNI BORAVAK OTVORENA KERAMIČARSKA RADIONICA

Korisnici razvijaju motoriku i kreativnost
Objavljeno 3. listopada, 2016.

ŽUPANJA

U prostorijama Doma za cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem GD CK Županja otvorena je keramičarska radionica.

- Zahvaljujući Sindikatu Same Deutz Fahr Žetelice, čelnim ljudima i zaposlenicima tvornice, došli smo do ovog prostora. Radionicu su nam potpuno opremili i uredili, doniravši sve, od namještaja do lončarskog kola. Naši se korisnici već nekoliko godina bave keramikom, posjedujemo i peć za pečenje. Do sada su radili u višenamjenskim prostorima, što se nije pokazalo dobrim rješenjem i nametnula se potreba uređenja keramičarske radionice - kazala je ravnateljica GD CK Županja Marija Dugalić. Na upit Sindikata SDF Žetelica, koji je izrazio želju opremiti dio prostora Cjelodnevnog boravka, što bi im u ovom trenutku bilo najpotrebnije, odluka je bila jednoglasna.

- Keramička radionica našim korisnicima puno znači jer radeći s glinom razvijaju motoriku. Svaki predmet djelo je njihovih ruku i rade ga s velikom ljubavlju. Poklanjaju ih gostima, ali izlažemo i na raznim izložbama - kazala je Dugalić.

Izrazila je zadovoljstvo što proizvodni sektor prepoznaje neprofitne organizacije, a posebno korisnike Boravka i članove Društva Golubovi. Korisnika Boravka za odrasle trenutačno je 36. Uručili su zahvalnice šefu administracije i ljudskih resursa SDF Žetelica Davidu Matulinu i predsjedniku Sindikata Marku Ivkošiću. M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike