Regija
GODIŠNJICA BISKUPIJE

Blagoslovljena Nebeska vrata
Objavljeno 28. rujna, 2016.

POŽEGA

Na svetkovinu godišnjice posvete stolne crkve požeški biskup, msgr. Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje na početku kojeg je blagoslovio nova ulazna brončana vrata na obnovljenoj fasadi katedrale.

Na slavlju blagoslova Nebeskih vrata okupili su se brojni vjernici koji su nazočili svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio biskup Škvorčević u suslavlju brojnih svećenika.

- Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u izvedbi ovih vrata i u njihovu postavljanju na katedralni ulaz, napose Damiru Ujeviću iz Zagreba, čija ih je tvrtka izlila u bronci, Oliveru Subotiću, izvođaču bravarskih radova, arhitektu Borisu Vučiću Šnepergeru, voditelju obnove katedralnog pročelja te Ivici Žuljeviću, prepoštu Stolnog kaptola i katedralnom župniku koji je požrtvovno koordinirao poslove vezane uz ostvarenje važnog djela. Hvala i vama koji sudjelujete na ovom svečanom činu blagoslova novih vrata i obnovljenog katedralnog pročelja, posebno učenicima i djelatnicima požeške Katoličke osnovne škole i Gimnazije – rekao je biskup.AGM Kruna

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike