Osijek
U POVODU DANA SELA LUG

Festival paprike u subotu, 1. listopada
Objavljeno 26. rujna, 2016.

Mještani Luga u općini Bilje obilježavaju Dan sela Lug 1. listopada, a tom će se prigodom održati tradicionalna manifestacija Paprika festival. Jedan od organizatora je, kaže načelnik Željko Cickaj, Općina Bilje, a ta je manifestacija nastavak niza nakon upravo proteklih rujanskih manifestacija - Međunarodnih etnosusreta u Bilju i Ribarskih dana u Kopačevu

Program manifestacije počinje u 10 sati otvaranjem štandova, najavljuje Daniela Mihaljević, direktorica ureda Turističke zajednice općine Bilje, a nastavlja se predajom uzoraka paprike do 11 sati. Osim natjecanja u tome tko ima najbolju papriku, po kojoj je biljski kraj specifičan i prepoznatljiv u cijeloj državi, osmišljene su i dodatne aktivnosti tijekom manifestacije, pa će se tako od 13 do 14 sati održati i edukacija, odnosno predavanje Lokalne akcijske grupe.

Također, bit će i sportskog dijela pa se u isto vrijeme, od 13 do 14 sati, odigrava nogometna utakmica na kojoj se natječaju kadeti. Za posjetitelje će i te kako biti atraktivan kulturni program od 14 do 16 sati kada nastupaju kulturno-umjetnička društva.

U 16 sati je proglašenje najboljg proizvođača crvene mljevene paprike i počinje Međunarodna fišijada. Manifestacija se nastavlja u noć, i to s početkom u 20 sati uličnom zabavom.

Daniela Mihaljević kaže kako se prijave sudionika za štandove mogu podnijeti u Turističkoj zajednici općine Bilje, a dodatne obavijesti mogu se dobiti na telefon 031/751 480. Prijave za Međunarodnu fišijadu prima Munk Erik na telefon 095/86 85 715. D. Pejić

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

Najčitanije iz rubrike