Regija
ULAGANJA U ŠKOLSTVO

Škola dobila novu
fasadu i stolariju
Objavljeno 31. kolovoza, 2016.

VIDOVCI

Područna škola u Vidovcima u kojoj se održava nastava od 1. do 4. razreda u sastavu OŠ Antuna Kanižlića, ovih dana prestat će biti “hladna škola”, kako kaže ravnateljica Marija Samardžija, jer upravo traju radovi na uređenju vanjske fasade i stolarije škole. Škola će dobiti i svoj toplinski omotač i tako postati energetski učinkovitija, što će se odraziti na smanjenje utroška energenata. Radove je obišao požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

- Grad Požega nastavlja brinuti o zgradama koje su u vlasništvu Grada Požega, a u funkciji su osnovnog školstva. Ovdje smo svjedoci radova na Područnoj školi Vidovci, u vrijednosti većoj od 400.000 kuna, a koje financira Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo prosvjete i Fond za energetsku učinkovitost. Uređuje se cjelokupna fasada i stolarija i radi se energetska obnova - kaže Neferović, te najavljuje nove radove i u matičnoj školi Antuna Kanižlića ponajprije na uređenju pročelja, a kasnije će se urediti i školska kuhinja u ovoj područnoj školi.

– Ti radovi vrijedit će novih pola milijuna kuna. Zadovoljstvo je što sve radove rade požeške tvrtke. Radove izvode Projekt inženjering, Presoflex gradnja i Promet građenje, a sve poslove osvajaju na natječajima, zapošljavaju domaće ljude i sredstva ostaju u ovom gradu – rekao je Neferović, dodajući da će se radovi završiti u razumnom roku, jer se za vrijeme velikih vrućina na fasadi nije moglo raditi.

- Iako nismo štedjeli na grijanju, ovu školu nismo nikada mogli zadovoljavajuće zagrijati pa je ovo pravo rješenje za djecu – dodala je ravnateljica Samardžija.AGM Kruna

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike