Regija
POMOĆ OSNOVCIMA

Besplatni obroci za siromašne đake
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

POŽEGA/VIROVITICA - Od ove školske godine Požeško-slavonska županija, uz pomoć Ministarstva socijalne politike i Ministarstva obrazovanja, riješila je problem nedostatka školskog obroka za učenike čiji roditelji nisu bili u mogućnosti platiti ga. Zajedničkim sufinanciranjem riješena je prehrana za 417 učenika u potrebi u 14 osnovnih škola. Projektom su obuhvaćene sve škole kojima je osnivač Županija, ali i požeške škole kojima je osnivač Grad Požega.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, potpisujući ugovore o sufinanciranju sa svim ravnateljima osnovnih škola, rekao je:

- Zadovoljan sam što smo zajedno uspjeli osigurati 311 tisuća kuna za besplatne obroke, no nisam zadovoljan što mi takav projekt moramo provoditi u Slavoniji koja je nekada bila bogata, i što potreba za takvom vrstom potpore postoji na našem području. Očekujem da će se ovaj projekt nastaviti u sljedećim godinama i da nećemo imati gladnih učenika te da će kroz zapošljavanje svi roditelji moći sigurno brinuti za svoju djecu.

Prema odluci Ministarstva socijalne politike, kao posrednika u okviru Poziva za dodjelu nepovratnih sredstava u projektu “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”, Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je 920.444 kune. Tako će školski obrok biti osiguran za 494 učenika u 14 osnovnih škola. Osim toga, Gradu Virovitici je odobreno 213.904 kuna za projekt “Odrastimo jednako” iz istog programa.

AGM Kruna/V.G.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike