Sport
STARI TRENERSKI LISAC:

Mršić: Vodio sam oba kluba kada nije bilo novca, ali se igralo srcem
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

Strateg Cibalije Stanko Mršić u svojoj bogatoj karijeri vodio je oba slavonska prvoligaša. Trenutačno u Cibaliji odrađuje svoj četvrti mandat, dok je Osijek vodio u dva navrata.

U takvoj atmosferi priprema svoju sadašnju ekipu protiv bivše momčadi koja ima deset bodova prednosti ispred Vinkovčana. Sigurno je, kako se utakmica približava da se i atmosfera u svlačionici Cibalije sve više diže, a raste i uzbuđenje uoči slavonskog derbija.

Tko je gazda?

- Atmosfera je radna, igrači su napeti, spremni su i jedva čekaju utakmicu. Spremni su za odigrati čvrstu utakmicu bez obzira na to što je momčad Osijeka sve bolja i bolja. Kako se utakmica približava sve se više osjeća u zraku napetost, svi želimo u ovom derbiju odigrati odlično i ostati neporaženi. Znamo da će to biti teško, ali i isto tako znamo da možemo dobro odigrati i pomrsiti račune domaćinu. Sigurno je da će to biti dobra utakmica za gledatelje.

Uoči ovakvih utakmica svaka momčad reagira na svoj način, nekima derbi predstavlja opterećenje, a nekima poticaj više. Je li moguće uopće uspoređivati dvije svlačionice u kojima je Mršić pripremao svoje momčadi uoči ovakvih utakmica?

- Imao sam priliku biti u oba kluba kada nije bilo novca, ali igralo se sa srcem. Između Cibalije i Osijeka antagonizam je podignut nakon onog čuvenog finala Kupa. Zato jedna i druga momčad žive za pobjedu, jer uvijek se tražilo da se zna tko je gazda u Slavoniji, a sigurno je da će tako biti i ovaj put.

Derbi se ne osjeća samo u sportskim okruženjima, bar kada su u pitanju Vinkovci. Utakmica je glavna gradska tema. Sigurno je tako i u Osijeku?

- Atmosfera u oba grada uoči derbija izuzetno je dobra. Naboj uoči ovih utakmica čini mi se da će živjeti vječno, odnosno dokle god žive ova dva kluba. To je ono što privlači ljude na stadion na kojem se u pravilu skupi veliki broj gledatelja. Jako me to veseli, jer se tada osjeća da gradovi žive za svoje klubove. Sigurno je da će iz Vinkovaca biti dosta navijača, posebice naših Ultrasa.

Pobjeda na tribinama

Navijačke skupine Ultrasi i Kohorta neizostavni su dio kolorita ovih susreta?

- Znam dobro, kada se igra dobro onda i navijača ima više pa je time i atmosfera na tribinama bolja. Isto tako, siguran sam da će iz Vinkovaca biti veliki broj Ultrasa, koji su pokazali da im nije teško ići na duga gostovanja, a kamoli ne u Osijek. Bit će to i okršaj glasnica na tribinama, a nadam se da će i na tribinama u navijanju pobijediti Ultrasi.

Povijest je pokazala kako uoči ovakvih susreta nije važno koja je momčad na kojem mjestu. Može li stoga Cibalia i ovaj put biti dorastao protivnik probuđenom Osijeku koji u ovoj sezoni visoko leti?

- Ja bih volio da i ovaj put bude neizvjesno na terenu, koliko ćemo mi biti dobri - ne znam! Ulaze nam dva nova igrača, nemamo Jerbića i Mijokovića zbog kartona, a samim time mi smo oslabljeni. Do sada smo igrali dobro, a nedostajao nam je samo čimbenik sreće pa da budemo bodovno uspješniji. Veseli me svaka dobra partija moje momčadi, pogotovo ako to bude u slavonskom derbiju.

Vjerojatno je stručni stožer već odradio pripremu za ovaj susret, odnosno, pregledao sve dostupne snimke utakmica Osijeka u posljednje vrijeme. Osijek ste i gledali uživo. Jeste li uočili kakav nedostatak suparnika?

- Većinu igrača sam i trenirao pa mogu reći da ih dobro poznajem i da mogu svoje igrače informirati o svakom od njih. U ovakvim utakmicama i nije pametno ići na neke nedostatke protivnika, jer su one posebne i upravo ti na koje ciljaš odigraju vrhunski. Stoga se zbog toga uopće ne živciram, nego želim da svi moji igrači odigraju maksimalno dobro, a na kraju ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno, zaključio je trener Cibalije Stanko Mršić uoči slavonskog derbija.

Antun GRGIĆ

452.

utakmicu vodit će Stanko Mršić u subotu u HNL-u

Najčitanije iz rubrike