Sport
MLADI TRENERSKI LAV

Zekić: Položaj na tablici uoči derbija nikada nije presudan
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

Subotnji slavonski derbi između Osijeka i Cibalije nosit će sa sobom puno zanimljivih stvari. Jedna od njih svakako se odnosi i na priču o ljudima koji će voditi svoje momčadi s klupa. Bijelo-plave predvodit će mladi lav Zoran Zekić kojeg mnogi smatraju jednim od najperspektivnijih hrvatskih trenera, što je uostalom i dokazao kada je preuzeo NK Osijek u situaciji u kojoj bi se samo ili lud ili beskonačno hrabar čovjek koji vjeruje u sebe uhvatio posla. Zekićev život u nogometu uvijek je išao najtežom stazom još od igračkih dana, pa se sve to ponavlja i u trenerskim vodama. S druge strane sjedit će trenerska legenda HNL-a, stari lisac Stanko Mršić.

Respekt

Zato će to Zekiću biti jedan od težih ispita. Dosad se uglavnom susretao s trenerima nove generacije, ali Mršić je stara škola koja u rukavu uvijek ima skriveno poneko iznenađenje.

- Fascinantne su te Stankove brojke. Bio mi je trener u Zadru 2001. godine. On je izniman trener i zbog toga moramo biti dodatno oprezni. - kaže Zoran Zekić, trener Osijeka.

Kada je povijest slavonskih derbija u pitanju, Zekić je jedan od onih koji je u tim sudarima učinio nešto posebno. Zabio je jedini hat-trick u tim okršajima, a iako rođeni Osječanin, učinio je to u dresu Cibalije.

- Tako je ispalo, karijera te ponekad odvede u drugačijem smjeru. Sjećam se, dakako, te utakmice. Ujutro uoči tog susreta nije bilo sigurno ni hoću li igrati. Gadno su me bila stisla leđa, no i ja sam stisnuo zube i zaigrao. No, znaš tko me čuvao na toj utakmici?

Odgovor je sigurno “spektakularan”...

- Ivo Smoje, danas moj suradnik i ekspert za defenzivu, ha, ha, ha.

Očito je raspoloženje u taboru Osijeka iznimno dobro kada su takve šale u optjecaju.

- Imamo razloga biti zadovoljni, ali i zabrinuti. Nisam baš sretan načinom na koji igra naša posljednja linija. Naša je intencija igrati napadački, a kada se igra na taj način, onda i posljednja linija mora preuzeti određene odgovornosti. No, to pripada u ono kada kažemo kako imamo još dosta posla kada je u pitanju slaganje momčadi.

Posebna utakmica

Zekiću će ovo biti prvi slavonski derbi kao treneru. Zanimljivo, trener i kapetan Osijeka debitanti su u derbiju u kojem Osijek proglašavaju velikim favoritom.

- Ne smijemo se zanositi takvim pričama. Dobro, igramo kod kuće, dobro smo krenuli u sezonu pa je prirodno što naši navijači očekuju pobjedu. No, moramo respektirati Cibaliju, a posebno njezina trenera Stanka Mršića. Igraju bolje nego što to govore rezultati.

Osijek je gotovo sve svoje bodove osvojio na gostovanjima. Zato bi pobjeda u slavonskom derbiju nosila i neke dodatne radosti.

- Utakmica će biti posebna i zbog toga što se derbi igra prvi put nakon tri godine. Uoči njih nikada nije bilo važno tko je na kojem mjestu ili u kakvoj je formi. I ta neizvjesnost je najvažniji faktor derbija. Veselim se susretu i očekujem poticajnu atmosferu na tribinama. Mi imamo sjajnu podršku, a siguran sam kako će doći dosta Vinkovčana, zaključio je Zekić.

Dalibor KELER

35.

put na klupi u HNL-u sjedit će u subotu Zoran Zekić

Najčitanije iz rubrike