TvObzor
LUJO KUNČEVIĆ:

Zahvaljujući čaroliji
kazališta, zaljubio
sam se u glumu
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.
Čarolija kazališta, njegovi beskrajni svjetovi, eskapizam koji nudi, samo su neki od razloga zašto sam ušao u ovaj posao

Šarmantni mladi glumac Lujo Kunčević zvijezda je nove dnevne dramske serije “Zlatni dvori”, koju ćemo moći gledati uskoro na Novoj TV. Glumački talent naslijedio je samim rođenjem - roditelji su mu glumica Biserka Ipša i redatelj Ivica Kunčević, zbog kojih je neko vrijeme izbjegavao glumu. Luju smo upoznali prošle godine u seriji “Nemoj nikome reći”, a prije nekoliko mjeseci pojavio se i u videospotu za pjesmu “Okovano srce” pop-rock benda Pravila igre. Naše čitateljice sigurno će razveseliti vijest da je ovaj zavodnik, nakon dvije godine, ponovno solo. U razgovoru za TV Obzor Lujo nam je otkrio detalje o novom televizijskom projektu koji ima sve preduvjete postati najvećim televizijskim hitom ove jeseni.

Jedva osjetljiv napor

Ovo je tvoja prva uloga u telenoveli, jesi li se uspio priviknuti na tempo snimanja?

- Tempo snimanja zna biti vrlo naporan, ali zbog odlične atmosfere na setu, dobrog duha i profesionalnosti kolega te entuzijazma cijele ekipe, napor se jedva i osjeti. Istina, meni je ovo prvo takvo iskustvo i mogu reći da sam vrlo ugodno iznenađen. Pribojavao sam se cjelodnevnih snimanja, no uz ekipu kakvu imamo na setu vrijeme proleti. Uz glumačku, moram spomenuti i režijske i produkcijske ekipe koje svoj posao odrađuju bez ikakvih pogrešaka. Brza režijska rješenja i odlična organiziranost produkcijskog sektora čine tempo još blažim. Sve u svemu, jesam, uspio sam se priviknuti.

Kako izgleda jedan dan na snimanju “Zlatnih dvora”?

- Svaki dan snimanja je drukčiji - ponekad smo na lokaciji, ponekad u studiju, a katkad znam snimiti i samo po scenu-dvije na dan. Među kolegama uvijek vlada dobra atmosfera, najviše kada je pauza (smijeh). Kako sam već rekao, zahvaljujući entuzijazmu ekipe vrijeme na setu proleti.

Možeš li nam reći nešto o svom liku Jana Weltruskog? Zašto će ga gledatelji voljeti, a zašto mrziti?

- Jan Weltrusky je glazbeni producent koji u kombinaciji s glavnim likom Petrom Begovcem, kojeg igra moj vrlo dragi kolega Matko Knešaurek, drži glazbeni studio. On je simpatični zbunjeni negativac koji je ludo zaljubljen u Neru, Petrovu zaručnicu, razmaženu gradsku curu kojoj tata omogućava sve što poželi, odlično utjelovljenu od strane moje također vrlo drage kolegice Petre Kraljev. Zajedno s njom smišlja kako da odvoje Petra od protagonistice serije Katarine Baban. A hoće li ga voljeti, ili mrziti i zašto, to ostavljam gledateljima da procijene.

Pravdanje uloge negativca

S obzirom na to da je Jan negativac, jesi li se ipak uspio poistovjetiti s njime i je li te igranje tog lika nečemu naučilo?

- Kada dobijete ulogu negativca, kao glumac morate opravdati taj lik pa sam ja sebi našao nekoliko uzroka Janova “zločestog” ponašanja. Kao što sam već spomenuo, on je ludo zaljubljen u Neru i sve stvari koje radi, čini da bi se svidio njoj. Osobno nisam takav, ali kad su zaljubljeni, ljudi su spremni na svašta, pa tako mogu razumjeti i ta Janova djela. Ovo mi je poprilično izazovna uloga jer Jan vjeruje da cijeli uspjeh u glazbi leži u seksepilu zvijezde, turbofolku i dobroj reklami, dok ja više cijenim rad i talent, kako u glazbi, tako i u ostalim granama umjetnosti. Svakako budite uz nas ove jeseni i pogledajte sami što smo vam pripremili.

Kako se osjećaš kada scena nalaže da se prema nekomu odnosiš s mržnjom?

- Glumački posao često zahtijeva da privatne osjećaje ostavimo po strani jer smo vrlo rijetko u projektu u istim odnosima kao i privatno te je upravo to izazov glumačkog zanimanja. Pogotovo kad dođe do osjećaja mržnje. Kao što sam već rekao, privatni odnosi među kolegama su odlični te kad dođe do scene koja zahtijeva negativan odnos, zna biti teško odraditi takve stvari. Ali glumci smo i kad dođe do takve situacije, trudimo se odraditi to profesionalno.

Što misliš o golišavim scenama, koliko si daleko spreman ići za potrebe uloge kad je riječ o skidanju?

- Nemam problem s golotinjom ako je umjetnički opravdana. Ako radnja i estetika scene zahtijeva golo tijelo, odradit ću to. Postoji mnogo filmova, predstava i serija u kojima upravo estetika ljudskog tijela pridonosi ljepoti, radnji i sličnim elementima scene. No, ako je golotinja tu samo da na jeftin način šokira publiku i kupi gledanost, odbit ću.

Beskrajni svjetovi kazališta

Kad snimaš ljubavne scene, zamišljaš li da si sa svojom djevojkom?

- Ne. Trenutačno nemam djevojku pa nisam ni u mogućnosti (smijeh). Ali ni inače. Mislim da je igrati se s emocijama na taj način opasno. Kad dođe do takvih scena, najvažnije je to da smo kolegica i ja opušteni i da si vjerujemo. Još ako se sve uspije okrenuti na šalu, scena se vrlo lako snimi.

Brineš li se o tom da će, kada se serija počne emitirati i postane popularna, mediji previše zadirati u tvoj privatni život?

- Ne brinem se o tom. Medijska pozornost je dio našeg zanimanja, pogotovo ako glumimo na televiziji. Svatko se s tim nosi na svoj način, pa tako i ja.

Za kraj nam reci nešto što smo te možda trebali pitati na početku - kada si se i kako uopće zaljubio u glumu?

- U glumu sam se zaljubio još kao dijete. Zahvaljujući roditeljima stalno sam bio po predstavama Gavelle, HNK i Dubrovačkih ljetnih igara te je ljubav prema kazalištu postojala od malih nogu. Konačna odluka o bavljenju glumom pala je kada sam radio kao biljeter u Gavelli. Čarolija kazališta, njegovi beskrajni svjetovi, eskapizam koji nudi, samo su neki od razloga zašto sam ušao u ovaj posao. S televizijske strane tu su bili filmovi poput “Društva mrtvih pjesnika”, “Leta iznad kukavičjeg gnijezda”, “Iskupljenja u Shawshanku” i sličnih. I mogu vam priznati, našao sam se u tome (smiješi se).

Adrian ANDREJEK

GLUMAČKI POSAO ČESTO ZAHTIJEVA DA PRIVATNE OSJEĆAJE OSTAVIMO PO STRANI TE JE UPRAVO TO IZAZOV GLUMAČKOG ZANIMANJA

SPREMAN ZA NOVE POBJEDE

Cijela glumačka ekipa “Zlatnih dvora” do neki dan bila je na godišnjem odmoru. Kako si ga ti proveo?

- Godišnji odmor proveo sam u rodnom gradu svog oca, Dubrovniku. Pokušavam se odmoriti što više mogu jer bez obzira na fantastičnu ekipu, sad nas čekaju tri mjeseca snimanja bez pauze pa se trudim što više opustiti i doći na set spreman za nove pobjede (smiješi se).

Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

PROVOKATIVNA PRIČA O KSENOFOBIJI I POVIJESNOM REVIZIONIZMU

U kina stigla drama Marka Šantića “Probudi me”

Najčitanije iz rubrike