Regija
SOKAK PRETIJESAN

Kućice i u centru Vinkovaca
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

Kao što je sokak u slavonskom selu središte zbivanja, tako je i Slavonski sokak na Trgu dr. Franje Tuđmana središte zbivanja Vinkovačkih jeseni. U više od 40 štandova, deset malih i deset velikih kućica, u restoranu na obali Bosuta, posjetitelji će svih dana trajanja 51. Vinkovačkih jeseni, od 9. do 18. rujna, moći razgledati i kupiti proizvode slavonskih obrtnika koji njeguju tradicionalnu proizvodnju, od domaće rakije i meda preko zlatoveza, štrikanih reklji i šokačkih kapa do rukotvorina, kulena i drugih slavonskih specijaliteta.

Zbog iznimnog zanimanja organizatori su osigurali još deset kućica za koje nema prostora na Slavonskom sokaku, ali će biti postavljene u Ulici bana Josipa Šokčevića. Cijena najma za neugostiteljske usluge ista je kao i na Sokaku: 2500 kuna + PDV, dok je cijena za ugostiteljske usluge 7000 kuna + PDV. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na službenu e-mail adresu: sokak@vinkovacke jeseni.hr.

U Slavonskom sokaku posjetitelji će moći šetati Ulicom rukotvorina, Ulicom sedam čula, s deset kućica u kojima se na kušanje nude slavonski specijaliteti, Trgom zabave. Tijekom dana na maloj pozornici uz Sokak izmjenjivat će se tamburaški sastavi, a navečer se u velikom šatoru održavaju Folklorne večeri i koncerti. M.K.

Najčitanije iz rubrike