Dome slatki dome
INTERIJERI LEŽERNIJI DOJAM U VAŠEM DOMU

Vrtni namješaj za ljetni ugođaj
Objavljeno 28. srpnja, 2016.

Unatoč povećanom stresu i obvezama, stil života postaje sve ležerniji. Gube se pravila, kombinira se nespojivo i nastaju nove koncepcije. Jedna je od takvih preobrazbi i shvaćanje uređenja vanjskog i unutrašnjeg prostora. Gube se razlike, ono što je vanjsko postaje unutrašnje i obrnuto.

Ovakva koncepcija uređenja prikladna je za sve prostore, a u toplim ljetnim mjesecima pridonosi psihološkom osjećaju boravka u vanjskom prostru. To je osobito dobro za sve one prostore koji nemaju velike vrtove, balkone ili terase. Smjestite trosjed od ratana u dnevni boravak. Upotpunite ga istovjetnom foteljicom i klub stolićem. Odaberite tabure u trendovskom pletenom uzorku te etnotepih, a police povežite drvenastom bojom ratana.

Ako više volite izražajne boje, odaberite bijelu garnituru od ratana, a boje uvedite kroz dekorativne jastučiće (obvezno etnouzorak i pletivo). Stražnji zid je idealan za postavu etnoslika, fotografija ili crteža po samom zidu. Stvorili ste idealan prostor za uživanje.

Povežite dnevni boravak s radnom zonom na način da uvedete radnu stolicu od ratana, koš za smeće i detalje poput polica. Ako želite uvesti samo manji “ljetni kutak” u domu, uvedite foteljicu i klub stolić od ratana. Metalni lampion sa svijećama i samostojeća svjetiljka unijet će poseban noćni ugođaj.

Blagovaonsku garnituru iz vrta unesite u unutrašnji prostor. Police povežite materijalima blagovaoničke garniture. Poželjna je kombinacija više materijala i boja poput drva, metala i keramike. Time ćete izbjeći uniformnost prostora i postići ugodan, ljetni ambijent.

Elemente vanjskog uređenja možete uvesti i u prostor kuhinje kroz dekorativne detalje, rasvjetna tijela i kutije za spremište namirnica.

Ljetne detalje možete uvesti i u ulazni prostor. Zbog manje površine preporučljivo je koristiti svijetle elemente namještaja i otvorene police. Košara od ratana idealan je detalj za uvođenje ljetnog ugođaja.

Igrom vanjskih i unutarnjih elemenata uređenja stvorit ćete ugodan i neobičan ambijent, ali ćete se zasigurno odlično osjećati!

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing. arh.

Ovakva koncepcija uređenja prikladna je za sve prostore

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike