Regija
PRIPREME ZA NOVU KIŠU

Postavljen dugački zečji nasip u okolici Slatine
Objavljeno 28. srpnja, 2016.

Zbog izuzetno velikih količina oborina i šteta nastalih poplavnim bujicama u posljednjih nekoliko dana na području grada i prigradskih naselja pune ruke posla imali su građani, ali i komunalne službe, vatrogasci i policija. Osobito je teško bilo u naseljima Sladojevci i Donji Meljani, ali bolje nisu prošli ni pojedini dijelovi gradskih ulica, među kojima su najugroženije Ulica Matije Gupca i Stublovačka ulica, u kojima su za svakog nevremena poplavljena dvorišta i podrumi.

U Stublovačkoj ulici na jednoj lokaciji obiteljskim kućama redovito prijete poplavne bujice iz potoka Potočani. Na inzistiranje slatinske gradske uprave, u Hrvatskim vodama VGI Krašica – Vučica iz Donjeg Miholjca ipak su odlučili poduzeti mjere zaštite od poplave, pa su jučer u toj ulici organizirali gradnju zečjeg nasipa na spornoj lokaciji.

Djelatnici komunalne tvrtke Slatina Kom, poduzeća za vodne djelatnosti Komrad, Gradskog komunalnog pogona i DVD-a Slatina postavljali su vreće s pijeskom na zapadnu cestovnu bankinu kako bi spriječili izlijevanje vode iz kanala Potočani prema cesti i obiteljskim kućama, vrtovima i voćnjacima. Radove je organizirao vodočuvar za slijevno područje Karšice-Vučice u Slatini. Možda pomognu kod sljedeće kiše.

Uz ove interventne mjere, Hrvatske vode iz Osijeka pokrenule su u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja postupak dobivanja lokacijske dozvole za izgradnju retencije Stublovac, koja bi na tom ugroženom području trebala primiti poplavni val i usporiti dotok vode u potok Potočani, iz kojega se u kritičnim vremenskim prilikama voda izlijeva i poplavljuje Stublovačku, Ulicu kralja Zvonimira i Lovačku ulicu.P.Žarković

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike