Regija
KADA KRAJ VREMENSKIM NEPRILIKAMA?

Bujične vode s papučkih obronaka poplavile Sladojevce i Donje Meljane
Objavljeno 26. srpnja, 2016.

Prolom oblaka i jaka kiša na obroncima papuka danas oko 16 sati neočekivano su nanijeli velike štete u slatinskim prigradskim naseljima Sladojevcima i Donjim Meljanima.
Uz prometnicu u sladojevačkoj Grobljanskoj ulici, koja je do izgradnje slatinske obilaznice bila dio Podravske magistrale D2, nalazi se veliki kanal koji skuplja vodu s papučkih obronaka i odvodi je u rijeku Čađavicu. Međutim, jedan most s propusnom cijevi promjera samo 80 cm, za koji mještani kažu da je nelegalno sagrađen, nije mogao propustiti velike količine bujične vode i ona se počela prelijevati preko ceste i ulaziti u dvorišta i kuće s druge strane prometnice. Zbog preplavljene ceste policija je zatvorila promet ulicom sve do dolaska bagera kojim je prokopan dio mosta. Tek tada voda se djelomično prestala prelijevati preko ceste. 
Najviše je stradalo imanje Zdenke i Borislava Podobnika u Grobljanskoj 20 i kuća njihova sina i snaje u istom dvorištu. – Svinjci su mi puni vode, prasci plivaju, bravcima, suprasnoj krmači i kozama voda je do trbuha, nemamo ih gdje pretjerati. Bunar je pun zagađene vode, nakvašeno nam je sijeno pripremljeno za zimu i slama koju smo kupili. Ne znam kako ćemo, ništa ne možemo, očajna je Zdenka.
Kaže da je snajina mama odvela unučad, dvoje dječice i bebu od godinu dana, k sebi u Kozice jer su se djeca uplašila vode i zbrke koja je nastala. Podobnikovima je voda ušla i u kuću, uništeni su podovi, namještaj, tri hladnjaka… Ništa nije osigurano i ni od koga ne mogu očekivati pomoć. I naravno, ljuti su na sve nadležne koji su mogli i morali spriječiti da im se ovakve stvari ne događaju
U Sladojevcima i Donjim Meljanima, ali i drugim obližnjim mjestima, najviše u Humu na području općine Voćin, kanali uz prometnice puni su vode, a poplavljena su i mnoga dvorišta. Očajni ljudi pitaju se kada će ovim vremenskim nedaćama doći kraj.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike