Dome slatki dome
VOLITE CVIJEĆE, ALI NEMATE PROSTORA?

Koje su biljke idealne za male stanove
Objavljeno 21. srpnja, 2016.

Mnogi ljudi vole prostor ukrašen biljkama, ali zbog brojnih obaveza, ili malih stanova, ne odlučuju se na tu vrstu hobija i dekoracije. Prema magazinu “House Beautiful”, sljedeće biljke ne zahtijevaju previše vremena za njegu i zalijevanje, a savršeno se uklapaju u svaki životni prostor.

Engleski bršljan

Iako otrovan, ovaj je bršljan izuzetno dekorativan i može na jedinstveno lijep način ukrasiti svaki životni prostor. Ako u stanu imate police, svakako bi trebalo razmisliti o ovom izboru. Zbog svog neobičnog svojstva da se privija uza svaki predmet, ova je biljka postala simbol ljubavi i prijateljstva, pa zbog toga može biti i jako lijep poklon nekome komu želite izraziti naklonost.

Filadendron

Pripada u dekorativne puzavice i odlično podnosi život u zatvorenim prostorima kao što su stanovi ili uredi. Vrlo ga lako možete uklopiti u svoj interijer i zalijevati isključivo kad je zemlja suha, svakih nekoliko dana. Ne traži puno svjetla, pa bi gotovo svaki kutak u vašem domu mogao biti savršen za ovu biljku. Ne traži previše pažnje, a može pridonijeti ugodnijoj atmosferi u stanu.

Ficus Elastica

Možda i najpoznatija vrsta fikusa, koja se može vidjeti u gotovo svakom stanu. Ovoj biljci potrebno je dosta svjetla pa bi ju trebalo držati nadomak prozora. Ne traži previše njege, osim zalijevanja, što je dovoljno učiniti jednom tjedno. Otrovni sastojak u listovima i peteljkama fikusa njegov je mliječni sok, koji sadržava kaučuk, smole i još neke gorke tvari. Treba paziti ako imate malu djecu ili kućne ljubimce.

Svekrvin jezik

Sansevieria, u narodu poznata i kao svekrvin jezik, posebno je dobra za pročišćavanje zraka u prostoriji upravo zbog velike proizvodnje kisika. Možda bi zbog toga najbolji prostor za nju mogla biti spavaća soba. Zalijeva se vrlo rijetko, a zimi gotovo uopće ne. Sjajno podnosi sve životne uvjete, uključujući i vlagu, visoke temperature i propuh. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike