Regija
NAKON NEVREMENA - POPLAVA

Dvorišta pod vodom, ispumpavaju se podrumi
Objavljeno 18. srpnja, 2016.

Vezani članci

KIŠA I HLADNOĆA

Otkazane igre, proslave, projekcije

ORAHOVICA

Samo dva dana nakon olujnog nevremena koje je pogodilo područje Orahovice i Čačinaca, zbog čega je na tom području proglašena elementarna nepogoda, obilne kiše koje su padale u protekla dva dana dovele su do bujanja rijeke Vučice, preplavljenih kanala i postojala je velika opasnost od poplave. Dozapovjednik DVD-a Orahovica Darko Šramek kazao je kako je u donjem dijelu grada, u Ulici kralja Zvonimira, koja je bila zatvorena, i Dalmatinskoj te nešto prije i u Gupčevoj, stanje bilo najkritičnije. Ceste i podrumi bili su puni vode, a u opasnosti su bile i obiteljske kuće. U samom središtu Orahovice rijeka Vučica je nabujala stvarajući virove, potvrđujući staru priču o tome kako je dobila ime - da zbog velikih kiša nabuja i pobjesni kao bijesna vučica. No retardacijska brana očuvala je grad i okolicu od veće poplave.

- U nedjelju ujutro kiša je prestala, razina vode u Vučici je pala pa se voda potpuno povukla i u donjem dijelu grada, prometnica je otvorena, i sada nam preostaje ispumpavanje podruma – rekao je Šramek jutro poslije.

Kao najvećeg krivca za ovo stanje gradonačelnik Josip Nemec označio je Hrvatske vode. “Uz veliku količinu padalina protiv kojih ne možemo, glavni krivac su Hrvatske vode koje ne čiste dovoljno i dobro kanale, a prije svega našu retardacijsku branu. Ona je naime mogla primiti samo 50 posto vode, a ostatak vode zadržao je pijesak u njoj. Na terenu je bio velik broj ljudi, sva gradska poduzeća i vatrogasci”, rekao je Nemec.

Vučica se počela izlijevati u Kutovima i Slavonskim Barama u općini Zdenci. U Kutovima su dvorišta još pod vodom. U subotu je poplavljena područja obišla obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, naglasivši da je načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić nekoliko puta zvao nadležne iz Karašice-Vučice kako bi se spriječile eventualne štete za stanovnike. V. Grgurić

Možda ste propustili...

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike