Osijek
KROVIŠTE HOTELA ROYAL

Golem komad lima svaki trenutak može pasti nekome na glavu!
Objavljeno 18. srpnja, 2016.

Pogled na hotel Royal, odakle već neko vrijeme visi poveći komad oštrog lima, ledi krv u žilama. Znamo li da je površina lima oko 40 četvornih metara, zabrinutost za sigurnost prolaznika to je veća, javlja naš čitatelj.

Potvrđuje nam to i Boris Banjan, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe, dodajući kako je riječ o teškom komadu lima poveće debljine i da su, nakon što ih je policijski OKC izvijestio o slučaju, izišli na teren. Međutim, zbog problematične veličine lima, ali i otežanog pristupa, čak ga ni vatrogasci nisu bili u mogućnosti ukloniti. Druga bi varijanta bila rezanje lima na krovu, no problem je u drvenoj konstrukciji u podlozi, što je opasno prilikom rezanja i varenja jer može doći do požara.

- Dođe li do kakvog nevremena u sljedećem razdoblju i podigne li vjetar već naboranu stranu lima, on će lako pasti na ulicu. Pritom točka pada uopće ne mora biti Kapucinska ulica, već i Trg Ante Starčevića ili bilo koja druga ulica u okolici. Dobro je jedino to što je lim još uvijek dobrim dijelom učvršćen za krovište, no to kod oluje ipak ne mora biti velika zaštita - poručio je Banjan.

Banjan kaže kako bi poveći lim trebala riješiti neka građevinska tvrtka s pomoću prikladnih radnih strojeva. JPVP Grada Osijeka, naime, nema dizalicu za podizanje teških tereta.

- Mi možemo i želimo pomoći, odnosno surađivati u uklanjanju tog lima. Nadam se samo da će se rješenje naći prije nego što se dogodi neželjena situacija - kaže Banjan. M. Mihelić

Jurica Lovrinčević

vlasnik hotela Royal

DANAS ĆEMO UKLONITI LIM

Jurica Lovrinčević, vlasnik hotela Royal, kaže kako je upoznat sa stanjem na krovu hotela te da je angažirao privatnu tvrtku da riješi problem. Lim će se, kaže, ukloniti u ponedjeljak (18. srpnja).

- Odmah sam kontaktirao vatrogasce, no rekli su mi da ne mogu riješiti taj problem. Potom sam kontaktirao jednu privatnu tvrtku koja će postaviti novi lim - poručio je Lovrinčević.

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike