Regija
GRADSKI BAZENI ĐAKOVO

Dovršetkom obnove tribina bazeni dobili punu funkcionalnost
Objavljeno 16. srpnja, 2016.
Dovršena je cjelovita rekonstrukcija tribina Gradskih bazena Đakovo, koje održava komunalna tvrtka Univerzal, čime je đakovački mini aquapark dobio punu funkcionalnost. Osim što su hidroizolirane, tribine imaju novu estetsku dimenziju; u atraktivnoj su plavoj boji s crvenim stepeništem. Već prve reakcije kupača jasno ističu da je novo lice omiljenog "sunčališta" mlade populacije bio dugo očekivan te funkcionalan i pametan potez.
- Zbog kontinuiranog višegodišnjeg prodiranja vlage i otjecanja vode ispod tribina te uništavanja opreme sportskih klubova koji koriste bazenski prostor, neophodno je bilo zaustaviti vlaženje i stvaranje plijesni i tako omogućiti primjerene radne i higijenske uvjete vaterpolistima, plivačima i odbojkašima. Uspješno obavljenom sanacijom stvorene su pretpostavke za stavljanje u funkciju i obnovu prostora ispod tribina - garderoba, sanitarnog čvora, strojarnice i svih ostalih prostorija, navodi predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Rekonstrukcija tribina obavljena je u nekoliko faza. Skinute su najprije, dodaje Soldo, stare ispucale pločice, zaštićena armatura, zatim su sve površinske plohe tribina poravnate, prebrušene i presvučene novim zaštitnim slojem primera, na koji je nanesena u jednom danu špricana posebna hidroizolacijska masa kako bi cijele tribine bile jedna cjelina te tako spriječeno prodiranje oborinskih voda i vlage u unutrašnjost.
Tehnološki najsuvremenija hidroizolacijska ovojnica tribina ima protuklizna, ali i UV stabilna svojstva, pa će nove tribine, osim nužne sanacije prostorija s postojećim sadržajima, omogućiti daljnji razvoj Gradskih bazena u smjeru otvaranja dodatnih sadržaja u kompleksu - fitness centra, frizerskog salona, masaža, saune, solarija i ostale wellness ponude, što je samo dio ukupnog razvojnoga potencijala Gradskih bazena i kontinentalnog turizma na području grada, zaključuje Soldo.  M. Muškić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike