Novosti
NASTAVAK “SLUČAJA BOSO”

Ivanki Dujmić ponuđen
novi ugovor u Bosi
Objavljeno 16. srpnja, 2016.

Vezani članci

“SLUČAJ BOSO”

Dujmić: Supruga je dobila otkaz zato što je progovorila

“SLUČAJ BOSO” – NAPADNUT VLASNIK

Stanić tvrdi: Prijete nam smrću!

Radnici Ivanki Dujmić, koja je javno progovorila o navodnom nepoštivanju radničkih prava u trgovačkom lancu Boso u Vinkovcima, a koja je kasnije dobila otkaz, ponuđen je novi ugovor o radu.

Potvrdio je to u petak novinarima njezin suprug Željko Dujmić, međutim, nije mogao reći hoće li mu supruga ponovno raditi u tvrtki čiji je vlasnik Bosiljko Stanić, a oko koje već tjednima traje afera oko navodnih nepravilnosti.

– Ponuđen joj je novi ugovor, na određeno vrijeme, iako je ranije bila zaposlena na neodređeno. Radno mjesto bili bi Viškovci, kod Đakova, oko 40 kilometara udaljeno od Vinkovaca, s plaćanjem putnih troškova i prekovremenih sati - kazao je Dujmić, dodajući kako su svi “papiri” predani njihovom odvjetniku te je pokrenut postupak zbog nezakonitog otkaza, a dalje će “vidjeti kako će se razvijati situacija”. On je ovih dana podnio još jednu prijavu, ovaj put Poreznoj upravi u Vinkovcima, kao i središnjici u Zagrebu.

– Bosiljko Stanić je od 2006. prijavljen u Mirkovcima, prebivalište mu je na adresi njegovog diskonta u Ulici B. Radičevića. Porezna uprava, a to mi je poznato, ima samo taj podatak o prebivalištu, dok u policiji imaju adresu u Vinkovcima. Mirkovci su godinama bili područje posebne državne skrbi, što znači porezne olakšice, povlastice. Tu situaciju treba istražiti Porezna uprava - kazao je Dujmić.

U Poreznoj upravi u Vinkovcima u petak nisu mogli komentirati podnesenu prijavu, upućujući na središnji ured u Zagrebu gdje pak, nismo mogli uspostaviti kontakt.

Bosiljko Stanić je, upitan za komentar, odgovorio pismenim putem, odnosno odgovor je stigao s potpisom uprave društva Boso, u kojem stoji da su se “dosad već nekoliko puta očitovali medijima po pitanju boravišta i prebivališta” Bosiljka Stanića. “Ponovno ističemo da su i prebivalište i boravište gospodina Bosiljka Stanića prijavljeni na zakonom propisani način svim tijelima kojima je to bilo potrebno prijaviti. Suprotno navodima pojedinih medija da se na mjestu prebivališta gospodina Stanića u Mirkovcima nalazi samo diskont, napominjemo da se pored navedenog prodajnog objekta nalazi stambeni objekt na kojem gospodin Stanić ima uredno prijavljeno prebivalište. Slijedom navedenog odbacujemo insinuacije pojedinih medija da gospodin Stanić 'živi u diskontu'”, stoji u odgovoru.

Sanja BUTIGAN
Pozitivni pomaci u tvrtki

Dujmićevi su već ranije kaznene prijave predali u PU u Vinkovcima i Državnom odvjetništvu u Vukovaru, gdje su, kaže Dujmić, “u tijeku izvidi”. – Bili smo i u DORH-u, i u policiji, supruga je dala izjavu. Počelo se raditi, prikupljaju se podaci, a rezultate ćemo vidjeti. Kaznena prijava odnosi se na mobing, ali i sve drugo što se događalo, a što je nama poznato, od poreznog do sanitarnog djelokruga - izjavio je suprug bivše radnice trgovačkog lanca Boso. Njegova supruga još se oporavlja, naveo je, od pretrpljeng stresa, no “teško podnosi sve što se događa”. Inače, Željko Dujmić novinarima je naveo kako “pozitivnih pomaka ima” zbog svih zbivanja, jer prema informacijama koje im dolaze od supruginih kolega, u poduzeću se sada poštuje radno vrijeme, dobijaju se otpremnine u slučaju otkaza, itd.

Možda ste propustili...

NOVI SAZIV ČINIT ĆE I 37 ŽENA, SAMO JEDAN ZASTUPNIK MLAĐI OD 30 GODINA

U Saboru najviše zastupnica dosad

BRAČNI PAR RASPUDIĆ NAVODNO NAPUSTIO STRANKU

Sastavljanje lista za europske izbore izazvalo raskol u Mostu?