Novosti
PODACI ŽUPANIJSKOG CENTRA 112 OSIJEK

U nevremenu u Slavoniji oštećeni automobili, stotine građana ostalo je bez struje
Objavljeno 16. travnja, 2024.

U utorak poslijepodne nevrijeme je poharalo Slavoniju u Baranju uz jak vjetar i obilnu kišu. Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek, padale su grane i veliki broj građana ostao je bez struje.

U Osječko-baranjskoj županiji u Centar 112 u 13,53 sati stigla je dojava da je uslijed jakog vjetra pala grana s drveta na parking u Svačićevoj ulici u Osijeku. Pri tome su oštećena četiri parkirana automobila. Angažirani su policija i Javna vatrogasna postrojba Osijek, čija intervencija je dovršena u 14.41 sati.

U 14.11 sati stigla je dojava o padu grane na automobil u Kopačkom ritu. Obaviještena je policija zbog osiguranja i nitko pri tome nije ozlijeđen. Granu su djelatnici Javne ustanove Park prirode Kopački rit uklonili s ceste. U 14.50 zaprimljena je dojava iz Silaša da u cijeloj ulici 1.maja nema jedne faze električne energije. O tome je izviješten HEP Osijek koji će poslati dežurnu ekipu da otkloni kvar. U 15.25 sati stiže dojava da u Ulici Ante Kovačića u Tenju jedna strana ulice nema električnu energiju, pa su i u ovom slučaju izviješteni djelatnici HEP-a Osijek koji će poslati dežurnu ekipu da otkloni kvar.

U Požeško-slavonskoj županiji, u 12:52 sati, zbog kvara na dalekovodu bez opskrbe električnom energijom ostala su naselja Jagma, Dobrovac, Kukunjevac, Brezine, Bujavica, Gaj, Brekinska, Goveđe Polje, Strižičevac i Toranj (grad Lipik), ukupno 557 korisnika mreže. Kvar je u potpunosti otklonjen u 15:20 sati te su sva naselja uključena u mrežu. U 16.40 sati zaprimljena je dojava o uništenju jedne strane krovišta obiteljske kuće uslijed olujnog vjetra u naselju Vetovo. Na lokaciju i intervenciju izašli vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kutjevo, a intervencija je još uvijek u tijeku.

U Brodsko-posavskoj županiji, zbog kvara na elektroenergetskom postrojenju bez električne energije od 11.45 do 12.35 sati bilo je 577 korisnika u nekoliko naselja općina Oriovac, Brodski Stupnik i Sibinj. U 14.09 sati Centar 112 dobija dojavu da je vjetar otkinuo granu sa stabla drveta, te da se grana nalazi na cesti i ugrožava promet. O tome je obavještena policija i poduzeće SB Trade j.d.o.o. koje održava prometnice u gradu. Grana je brzo uklonjena s prometnice i stavljena na zelenu površinu. Granu će riješiti Komunalac Slavonski Brod.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u 13.49 sati, uslijed vjetra u Vukovaru, stablo je palo na parkirano osobno vozilo i stazu u ulici Hrvatskog zrakoplovstva 2. U rušenju stabla, nastala je samo materijalna šteta, a na intervenciju su poslani vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Vukovar radi uklanjanja stabla i policija radi osiguranja područja. Intervencija vatrogasaca završila je u 14.47 sati. Jedino u Virovitičko-podravskoj županiji Centru 112 nije stigla ni jedna prijava u vezi nevremena. S.Lacić

Najčitanije iz rubrike