Novosti
“SLUČAJ BOSO” – NAPADNUT VLASNIK

Stanić tvrdi: Prijete nam smrću!
Objavljeno 8. srpnja, 2016.
Dobio sam nekoliko prijetnji da će mi sto metaka u glavu zabiti

Vlasnik tvrtke Boso d.o.o. Bosiljko Stanić u četvrtak je fizički napadnut ispred sjedišta svoje tvrtke u Genscherovoj ulici u Vinkovcima. Napad se dogodio u prijepodnevnim satima, a neslužbene informacije govore da je napadač šogor bivše djelatnice te tvrtke koja je u medijima otvoreno progovorila o navodnim nepravilnostima u tom trgovačkom lancu nakon čega “slučaj Boso” već danima puni medijski prostor.

– Dobio sam nekoliko prijetnji da će mi sto metaka u glavu zabiti, kako meni tako i cijeloj obitelji. Nisam vjerovao da je to moguće, međutim evo sad se i to dogodilo. Izvršen je napad na mene. Mislim da mediji dižu paniku ni oko čega, lažno izvještavaju. Mi smo se šutnjom probali braniti, no ovih dana izaći će cijela priča, odnosno istina. Ovo je ugrožavanje 1200 ljudi koji sa mnom 26 godina rade i stvaraju tvrtku. Izlazio sam iz svog ureda, kretao sam na službeni put i čovjek je svojim automobilom prešao bankinu i probao me zgaziti. Zaklonio sam se za svoj automobil, no izletio je iz automobila s drvenom palicom i fizički me pokušao udariti po glavi, ja sam uletio na njega, srušio ga i obranio se. Imam ozljede na prstima, laktu i koljenu. Napao me brat Željka Dujmića, Ivan Dujmić, čija supruga je isto radila u tvrtki Boso. Što se tiče policijske zaštite, bili smo prisiljeni zatražiti policijsku zaštitu za kuću – ispričao je uznemireni Bosiljko Stanić novinarima nakon napada.

Što je vidjela ispred sjedišta tvrtke, ukratko je rekla i jedna djelatnica.

– Čula sam odjednom neku galamu i vrisak. Vidjela sam kroz prozor kako je netko nepoznat napao direktora. Zvala sam policiju i tražila sam da netko priskoči u pomoć. Vidjela sam i da se napadač potom udaljava – rekla je Marija Matić, tajnica u tvrtki Boso.

Željko Dujmić, čija supruga Ivanka Dujmić je prije nekoliko dana dobila otkaz u tvrtki Boso, bio je šokiran doznavši što se zbilo. U izjavi medijima ogradio se od napada. Kazao je kako se on i njegova obitelj potpuno ograđuju od onoga što je njegov brat učinio te da ga on ničim na to nije potaknuo. Istaknuo je i da je s bratom, kojem je dijagnosticiran PTSP, u posljednjih godinu dana u lošim odnosima i da imaju tek minimalan kontakt.

Navodno je i bratova supruga svojedobno radila u tvrtki Boso, dobila otkaz i da je incidenata zbog toga bilo i prije.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović izjavio je nakon napada u Genscherovoj ulici kako je u tijeku “policijski očevid i utvrđivanje svih okolnosti događaja.” Kazao je da je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, a policija će o rezultatima istrage izvijestiti u petak. Neslužbeno, i Stanić i napadač zatražili su liječničku pomoć.

Priopćenjem su se u četvrtak oglasili i iz tvrtke Boso d.o.o. Ustvrdili su kako je direktor Bosiljko Stanić “napadnut drvenim kolcem”, da je obaviještena policija koja provodi očevid i da je “napadač prije dolaska policije pobjegao s mjesta događaja.”

– Napad je, nažalost, uslijedio nakon mnogobrojnih prijetnji koje Bosiljko Stanić i njegova obitelj primaju već tjednima, a koje su vezane uz lažne optužbe iznesene u javnosti – navodi se u obavijesti medijima iz tvrtke Boso. Također, naveli su i kako će Bosiljko Stanić u idućim danima iznijeti “sve informacije vezane uz lažne optužbe na račun njegove tvrtke, a također će protiv osoba koje su ga lažno optužile poduzeti zakonom propisane korake.”

Sanja BUTIGAN/Dijana PAVLOVIĆ

Željko Dujmić

napadačev brat

TO NIJE NAČIN RJEŠAVANJA PROBLEMA

– Žao mi je što je do toga došlo jer ja to nikada nikome ne bih ni poželio, a kamoli učinio. To nije način za rješavanje problema. U konačnici, i ja sam to mogao učiniti, ali mi takvo što nikada nije palo na pamet, niti bih to mogao. Mi smo naše probleme odlučili rješavati preko institucija jer je to jedini pravi način. Ponavljam, ograđujemo se od ovoga i žao nam je što je do toga došlo – rekao je Željko Dujmić. Pritom se ispričao obitelji Stanić.

očevid

POLICIJA ĆE SE O SLUČAJU OGLASITI U PETAK

Možda ste propustili...

MINISTRICA KULTURE NAKON UHIĆENJA DAVORA TRUPKOVIĆA

Obuljen: Zgrožena sam, ali vjerujem u presumpciju nevinosti