Novosti
“SLUČAJ BOSO”

Dujmić: Supruga je dobila
otkaz zato što je progovorila
Objavljeno 5. srpnja, 2016.
49-godišnja radnica progovorila je o kršenju radničkih prava

Ivanka Dujmić, 49-godišnja radnica tvrtke Boso u Vinkovcima koja je javno progovorila o kršenju radničkih prava u tom trgovačkom lancu u vlasništvu Bosiljka Stanića, dobila je otkaz.

– U ponedjeljak oko podneva poštar nam je donio kuvertu – rekao nam je u utorak Željko Dujmić, njezin suprug. Kaže kako je u kuverti bio otkaz ugovora o radu, dodajući kako je navedeno da se zatvara trgovina u kojoj je njegova supruga radila. Dujmić i u utorak, zbog cijelog slučaja, išao u Državno odvjetništvo. Njegova je supruga nedavno otvoreno govorila o navodnim nepravilnostima u spomenutoj tvrtki. U tvrtki Boso je Ivanka Dujmić, kazuje njezin suprug, radila 14 godina, a od sredine travnja bila je na bolovanju. “Pritisak je bio sve veći, supruga se slomila”, kazuje Željko Dujmić dodajući kako “mobing više nije mogla izdržati” radeći i u trgovini i u pekarnici. Supružnici Dujmić podnijeli su kaznenu prijavu u Policijskoj upravi u Vinkovcima, dokumente su predali i DORH-u, a najavili su i angažiranje odvjetnika i podizanje privatne tužbe.

– Držimo da je otkaz uslijedio zato što je supruga javno progovorila o nepravilnostima jer trgovina koja je zatvorena dobro je poslovala – kazao je Dujmić.

U nastojanju da dobijemo komentar cijelog slučaju, u trgovačkom lancu Boso u tome nismo uspjeli. Vlasnik Bosiljko Stanić uputio nas je da upit pošaljemo e-mailom, što smo i učinili, pa odgovore očekujemo.

Sanja BUTIGAN

ŽELJKO DUJMIĆ

suprug Ivanke Dujmić

Pritisak je bio sve veći, supruga se slomila. Mobing više nije mogla izdržati radeći i u trgovini i u pekarnici.

Možda ste propustili...