Novosti
BRAČNI PAR RASPUDIĆ NAVODNO NAPUSTIO STRANKU

Sastavljanje lista za europske izbore izazvalo raskol u Mostu?
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Sastavljanje lista za europske izbore u Mostu je završilo navodnim raskolom i napuštanjem dvoje istaknutih članova Mosta, Marije Selak Raspudić i Nine Raspudića, javlja Jutarnji list, te podsjeća kako je, doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela u Klubu Mosta kao nezavisna iako ju javnost doživljava kao mostovku. Kako piše Jutarnji, tako je kulminirala drama koja je počela u ponedjeljak navečer na sastanku Predsjedništva Mosta. Na njemu se trebalo utvrditi konačnu listu Mostovih kandidata za Europski parlament, a dogovor se zakomplicirao verbalnim okršajem Marina Miletića i Marije Selak Raspudić.

Miletić se navodno otvoreno pobunio protiv kandidata koje je predlagala Marija Selak Raspudić. Kao kamen spoticanja navodi se to što je Marija Selak Raspudić, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, zagovarala svoga supruga Ninu Raspudića na listi za EP, a Miletić je inzistirao da to bude on sam. Nakon duela s Miletićem Marija Selak Raspudić navodno je demonstrativno napustila sjednicu, piše Jutarnji. U Mostu se o tome u utorak nisu oglasili. Nitko se nije htio izjasniti oko toga što se točno dogodilo i koji su argumenti prevladali da Most stane uz Miletića, a protiv Nine Raspudića - i jedan i drugi bili su aktivni saborski zastupnici, glasni zagovaratelji Mostove politike, podsjeća Jutarnji.

Most se Državnom izbornom povjerenstvu za službenu predaju liste prijavio među posljednjima, u utorak u 21.30. Imali su vremena pokušati ugasiti požar i postići kompromis ne bi li izbjegli aferu s osipanjem stranke uoči europskih izbora, koja im sigurno neće poticajno djelovati na glasače. Za srijedu u 9.30 Marija Selak Raspudić sazvala je samostalnu konferenciju za medije, na kojoj je glavna tema sastavljanje lista za izbore za Europski parlament. D.Pav.
NIKOLA GRMOJA: NEĆEMO NI SDP NI HDZ

Most i Domovinski pokret u utorak su se sastali radi razgovora o formiranju parlamentarne većine. “Mi smo jasno rekli da sve ovisi o Domovinskom pokretu, ako bi oni sudjelovali u formiranju Sabora, onda možemo o tome razgovarati. Dakle, čeka se njih”, rekao je Nikola Grmoja. “Ima govora o tome da oporba konstituira Sabor, konstituiranje Sabora nije moguće bez Domovinskog pokreta, to je svima jasno. Mi, jasno je, nećemo podržati SDP ni bilo kakvu lijevu vladu. Što se tiče HDZ-a, to smo jasno rekli, s HDZ-om ne želimo ni razgovarati. HDZ treba poslati u oporbu”, dodao je Nikola Grmoja, koji je na parlamentarnim izborima figurirao kao Mostov kandidat za premijera.



 

Najčitanije iz rubrike