Regija
I U POŽEŠTINI OBILJEŽEN DAN ORUŽANIH SNAGA RH

Sudionici prvog postrojavanja u Kranjčevićevoj kod Neferovića
Objavljeno 30. svibnja, 2016.

POŽEGA - U povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 25. obljetnice postrojavanja prve brigade Zbora narodne garde, požeški gradonačelnik Vedran Neferović primio je sudionike prvog postrojavanja u Kranjčevićevoj. Na tom povijesnom događaju stvaranja prvih oružanih postrojbi i temelja hrvatske države bilo je i Požežana i ljudi iz Požeštine. Neki od njih kasnije su u borbama diljem Hrvatske i na brojnim bojištima i poginuli, a živući sudionici su Josip Širić, Zlatko Jelić, Radoslav Vukoja, Davor Balešić, Mario Maričević, Stipo Andrijević, Slavko Čuljak i Zoran Gruber. Danas, s odmakom od 25 godina od toga događaja, kada su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici prisegnuli na vjernost i obranu domovine, gledaju drugačije, nisu znali kamo točno ide njihov život, no svi su jedinstveni da bi to ponovno učinili.

- Na današnji dan prije 25 godina napravljen je jedan od onih koraka koji su kasnije rezultirali samostalnom i neovisnom državom. Vi ste bili sudionici toga vremena i vaša su djela ta koja danas pamtimo. Hvala vam što danas možemo uživati u slobodi i graditi našu Hrvatsku, a ujedno i odati poštovanje vama koji ste tada pokazali da imate dovoljno hrabrosti i domoljublja za izgradnju budućnosti RH – rekao je Neferović.

U ime svih na prijmu je zahvalio, osobito ganut, najstariji sudionik postrojavanja i sudionik u svim događajima obrane u Požeštini Davor Balešić. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

PREDSTAVI ĆE "SAMONATAPAJUĆI CVJETNJAK"

Trojac IOŠ-a Virovitica u finalu “Ideje godine”

DJEČACI IZ RUKOMETNOG KLUBA PETRIJEVCI

Umjesto treninga - posjet osječkom Azilu

Najčitanije iz rubrike