Regija
MILIJUNSKA ULAGANJA

Uređuju se đakovački sportski tereni
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

ĐAKOVO – Ulaganje u sportsku infrastrukturu grada Đakova bilo je tema jučerašnje konferencije za novinare o kojoj su na više gradskih lokacija govorili gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i župan osječko-baranjski, dr. Vladimir Šišljagić. Konferencija je počela na prostoru ispred Gradske nastavno-sportske dvorane, a nastavljena je na terenu HNK Đakovo Croatia.

- Ovdje smo na novoobnovljenom rukometnom igralištu Hrvatski sokol, na sportskom kompleksu grada Đakova, iza nas je street work igralište, u kojem je sudjelovala i Osječko-baranjska županija. Zahvaljujući dobroj suradnji, uređeno je i novo asfaltirano igralište u školi biskupa Ćolnića u Đakovu, uz pomoć Županije sagradili smo i obnovili tribine na HNK-u Đakovo Coratia, a u pripremi je i veći projekt koji se odnosi na srednjoškolsko igralište, gdje će biti postavljena tartan-staza, asfaltirana košarkaška i rukometna igrališta s pripadajućom rasvjetom - rekao je gradonačelnik Vinković, istaknuvši kako je ukupna vrijednost svih radova oko 1,5 milijuna kuna.

Župan Šišljagić osvrnuo sa na obećanu gradnju atletske staze rekavši kako je Županija osigurala pola milijuna kuna za rasvjetu.

- U planu je gradnja male dvorane, dogradnja osnovne škole. Ustvrdio sam da uvjeti, osobito za djecu s posebnim potrebama, nisu adekvatni i planiramo dogradnju i uređenje. To, uz brojne investicije, provodimo zajedno s Gradom Đakovom - kazao je župan Šišljagić. Obišli su potom i stadion HNK Đakovo Croatije. Oko pola milijuna kuna uloženo je u obnovu krovišta na glavnoj tribini te u obnovu glavne i pomoćne tribine, tako da sada ima 1100 sjedećih mjesta. Tijekom prvenstvene ljetne stanke uređivat će se prostorije, odnosno svlačionica ispod glavne tribina, najavio je gradonačelnik. Vrijednost tih radova je oko 300 tisuća kuna. Investicijama u sportske objekte stvaraju se, kako je rekao gradonačelnik, uvjeti da se što više djece bavi sportom te dodao da ih je dosad oko pet stotina obuhvaćeno radom na ova dva stadiona. M. Muškić

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike