Regija
HDSSB VALPOVA KOMENTIRAO SITUACIJU U GRADU:

Bez EU novca, kapitalnih ulaganja, radnih mjesta
Objavljeno 27. svibnja, 2016.

VALPOVO – Ukazivanje na, kako su kazali, lošu i inertnu aktualnu situaciju u Gradu Valpovu bila je tema jučerašnje konferencije za novinare čelnika i gradskih vijećnika HDSSB-a Valpovo: Stanka Miloševića, Joze Piškorjanca i Roberta Pejaka.

Napomenuši kako se njihova upozorenja na negativnosti i stanje koje se hitno mora mijenjati provlače iz sjednice u sjednicu Gradskog vijeća, valpovački HDSSB-ovci kazali su i kako se ništa nije promijenilo ni od njihove posljednje konferencije za novinare održane u srpnju prošle godine: nema napretka gospodarstva ni povećanja broja zaposlenih, ustvrdili su. Poduzetnici su, rečeno je, prenijeli dio svojih poslovnih aktivnosti izvan područja Grada Valpova, poput HF-a Belišće d.o.o., koji gradi pogon u Belišću, te Žita d.o.o., koji gradi tri velike mesne industrije u Čepinu dok Mesna industrija Valvita u Harkanovcima propada.

Čelnicima grada HDSSB-ovci su spočitnuli i negativan financijski rezultat za 2015. godinu, koji s prenesenim manjkom iz prethodnih godina iznosi više od 4,3 milijuna kuna, proračun koji, kako su rekli, nema razvojnog dijela već omogućuje samo osnovno funkcioniranje s nedostatnim sredstvima za sve proračunske korisnike, posebno udruge koje opstaju jedino zahvaljujući entuzijazmu svojih članova i čelnika.

- Proračunom je planirano povlačenje 5,2 milijuna kuna iz EU fondova, a ostvareno je nula kuna. Kapitalna ulaganja ostvarena su s 1,047.924 kuna, dok je, ilustracije radi, u gradovima u okruženju to i do 18 puta više! - ustvrdili su, između ostalog, oporbeni vijećnici “zelenog grada”. U gradu u kojem je, dodali su, 1.480 nezaposlenih i samo 890 zaposlenih u gospodarstvu te 90 mladih osoba koje su samo ovoga mjeseca napustile rodno Valpovo i odselile se u neku od zemalja EU u potrazi za boljim životom nikad nije bilo teže.

HDSSB-ovci Valpova zamjeraju i što legalizacija objekata u gradu traje predugo, zbog čega se propušta prilika da se oni obnavljaju sredstvima EU fondova. Nezadovoljni su i zbog brojnih projekata koji su, kažu, već predugo “na čekanju”, poput izgradnje ograda oko gradskog groblja i sportskog parka, biciklističkih staza te kružnog toga na “Zelenom brijegu”. L. Aničić

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike