Regija
OD 10. DO 12. LIPNJA ODRŽAVAT ĆE SE MANIFESTACIJA NEMA SELA DO BABINE GREDE

Dani kulina i sira, Konji bijelci, Bećarfest
Objavljeno 17. svibnja, 2016.

BABINA GREDA - U Babinoj Gredi će se drugog vikenda u lipnju održati središnja manifestacija Nema sela nad Babine Grede, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Trodnevni program počinje u petak, 10. lipnja, u 17 sati natjecanjem u kuhanju fiša kod PZ-a Napredak. Svečanost otvorenja Dana kulina i sira predviđena je za subotu, 11. lipnja, u 13 sati. U 17 sati bit će otvoren eko-etno-gastrosajam, a održat će se i natjecanje u kuhanju čobanca. Istog će dana, od 16 sati, u sklopu manifestacije Konji bijelci biti natjecanje dvoprega. A navečer će, od 22.30, mještane Babine Grede i posjetitelje iz okolnih mjesta zabavljati Halid Bešlić.

U nedjelju, 12. lipnja, u prijepodnevnim satima na hipodromu će se održati 36. Konji bijelci, po kojima je Babina Greda nadaleko poznata. Konji su oduvijek bili i ostali simbol Babine Grede, Šokadije i Slavonije, što će se ponovno potvrditi i na ovogodišnjoj manifestaciji. Bit će održana brojna natjecanja konjogojaca u starim disciplinama - vezanju repova, vožnji na paliji, teklićkom jahanju... Birat će se i najljepša svatovska zaprega. Tijekom nedjelje posjetitelji će također moći razgledati sajam i raznovrsnu ponudu brojnih izlagača. Večer je rezervirana za već tradicionalni Bećarfest, na kojem će kao gost nastupiti i Krunoslav Kićo Slabinac, a nakon natjecateljskog dijela bit će proglašen i pobjednik Dana kulina i sira. (M.L.O.)

Udruga za promicanje i očuvanje šokačke baštine “Šokadija” Babina Greda upućuje javni poziv za prikupljanje uzoraka kulina/kulena. Objavljen je i javni poziv za izlaganje i prodaju vlastitih domaćih proizvoda, suvenira, rukotvorina i nakita na eko-etno-gastrosajmu. Sve informacije i prijavnice za natjecanje u kuhanju fiša i čobanca mogu se preuzeti na službenim stranicama Općine Babina Greda.

Nastupit će Halid Bešlić i Kićo Slabinac

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike