Regija
POŽEŠKO VELEUČILIŠTE OBNOVILO SURADNJU S GRADOM

Najavljena gradnja studentskog doma i proširenje Veleučilišta
Objavljeno 4. svibnja, 2016.

POŽEGA – Konferencijom za novinare gradonačelnik Požege Vedran Neferović najavio je nove odnose s Veleučilištem u Požegi, nakon dolaska novog Upravnog vijeća. Najavljene su nove investicije i dogradnja novih prostora Veleučilišta te na gradskom zemljištu gradnja studentskog doma kapaciteta stotinu ležajeva.

– Konačno imamo situaciju da su se predstavnici Veleučilišta u Požegi, nakon dugo vremena, i nakon formiranja novog Upravnog vijeća, pojavili u Gradu. Grad i Veleučilište moraju surađivati, što sam ponavljao i prošlom Upravnom vijeću, zbog razvoja Veleučilišta, očuvanja statusa studentskog grada te traženja rješenja za sve probleme. Grad Požega pozivao je predstavnike Upravnog vijeća u prošlom sazivu i spreman je pomoći i dati rješenja za konkretne probleme. Jedina korespondencija odvijala se između mene i dekana Zime, no Upravno vijeće nije imalo volje sjesti i dogovarati se. Izmjenom GUP-a mi možemo ponuditi zemljište Veleučilištu za gradnju studentskog doma u Požegi, a spremni smo dati i suglasnost za proširenje kapaciteta Veleučilišta i pomoći u svim onim radnjama koje su potrebne da se ubrza gradnja studentskog doma i proširenje - rekao je gradonačelnik Neferović. Dodao je da je prošlo previše dragocjenog vremena otkako je upozoravao da treba početi priprema za javljanje na natječaj europskih fondova za gradnju studentskog doma. “Sada kada je Virovitica već potpisala ugovor o gradnji, mi tek krećemo, a vremena ima jako malo da se sve stigne”, napomenuo je.

- Opredjeljenje novog Upravnog vijeća je Veleučilište u Požegi, da ono bude u službi ovog područja i ove regije. Cilj nam je da Veleučilište bude prepoznatljivije, da radimo na uvođenju novih studija budući da moramo pratiti tržište rada. Tu su i programi cjeloživotnog učenja na čemu Veleučilište mora stalno raditi. Podržavamo planirano proširenje prostora, proširenje laboratorija koje ima za specijalističke studije i gradnju studentskog doma – istaknuo je prof. dr. sc. Drago Šubarić, novi predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta.

- Grad je osigurao 3300 kvadrata što bi bilo prihvatljivo za gradnju studentskog doma. Čestica se nalazi uz Gradske bazene – dodao je gradonačelnik Neferović. (AGM Kruna)

Prostor za informatiku, laboratorije, tjelesni odgoj

- Veleučilište je prije dvadesetak dana prema Gradu uputilo zahtjev za suglasnost dogradnje zgrade jer je nužan novi prostor za učionice informatike i novih laboratorija, te dvoranu za provođenje tjelesnog odgoja. Uputili smo Gradu i zahtjev za kupnju građevinskog zemljišta za gradnju studentskog doma. Iz europskih sredstava mogu se povući sredstva za gradnju studentskog doma i već smo na listi Ministarstva. Sada nam treba čestica da možemo aplicirati na natječaj. S obzirom na iskazane potrebe studenata, zgrada doma bila bi oko 2700 četvornih metara, s jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ukupnog kapaciteta sto ležajeva. Poslali smo i upit je li moguće sufinanciranje kuhinje i restorana, što bi studentima olakšalo studiranje – istaknuo je dr. sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta, te napomenuo da se nedavno uspjelo osigurati dva hektara zemljišta za podizanje voćnjaka za nastavu voćarstva.

STUDENTSKI DOM IMAO BI

100

ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike