Regija
RADNICI I UPRAVA PLAMENA ZAJEDNO ZA 1. SVIBNJA

Ne zovu na prosvjede ni na grah, nego slave rad
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

Vezani članci

ZABAVA U ADICI

Vukovarci na prvosvibanjskom izletu

PRVOSVIBANJSKU TRADICIJU NJEGUJU I SLATINČANI

Sportska natjecanja, glazba, grah i krjesovi

VELIKA – Ne želimo poput svih ostalih sindikata 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, obilježavati prosvjedima i masovnim pozivima na grah. Mi želimo svoj Praznik rada dostojno obilježiti i proslaviti, a svoju borbu za radnička prava voditi ostatak godine s Upravom i našim poslodavcima. Zato je danas, moram naglasiti, zajedno s našim poslodavcima i Upravom tvrtke, za nas dan kada slavimo svoj rad – istaknuo je Dragutin Šmerda, predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata, koji okuplja nekoliko velikih tvrtki, a inače je dugogodišnji sindikalni prvak u velikoj požeškoj metalnoj industriji Plamen. U zajedništvu s Upravom tvrtke njihov sindikat se već godinama ne odaziva na prosvjedne akcije na 1. svibnja, nego uz druženje i glazbu slave taj dan uz čobanac, prasetinu i janjetinu, jer to je njihov najveći praznik.

Sve članove sindikata na odmaralištu u Velikoj pozdravio je i predsjednik podružnice sindikata Plamena Slavko Kotrla, a obratio im se i predsjednik Uprave Milan Matijević, koji je istaknuo da radnici rade u tvrtki koja se brine za bolji standard radnika. Tvrtka niz godina stalno ulaže u razvoj proizvodnje, nove tehnologije i upravo je završila ciklus ulaganja vrijedan 20 milijuna eura u nekoliko godina.

– Mi smo jedina tvrtka na ovim prostorima koja zajedno sa svojim radnicima obilježava 1. svibnja, no to svakako možemo jer smo dobra firma, dobro poslujemo i svjesni smo da u suradnji sa sindikatom sve što dogovorimo i izvršavamo. Zahvaljujući ulaganjima, danas je Plamen jedna od najmodernijih metalnih proizvodnji u Europi, stalno zapošljava, ove godine novih 30-ak radnika, širi asortiman proizvoda i izvozi na sve više tržišta, od susjednih zemalja do cijele Europe. Zauzeli smo svoje mjesto na tržištu i time osigurali vašu i našu budućnost - kazao je Matijević.

Uz dobro jelo i kvaltetna vina, za zabavu su se pobrinuli tamburaši TS Veličke legende. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike