Regija
PRVOSVIBANJSKU TRADICIJU NJEGUJU I SLATINČANI

Sportska natjecanja, glazba, grah i krjesovi
Objavljeno 1. svibnja, 2016.

SLATINA – Grad Slatina i gradska Turistička zajednica i ove su godine organizirali proslavu Međunarodnog praznika rada na slatinskom jezeru Javorici. Unatoč oblačnom i prohladnom vremenu, bilo je to ugodno druženje građana okupljenih oko kotlova u kojima se kuhao tradicionalni prvosvibanjski grah, a sve je popratila neizostavna glazba uvijek raspoloženih Sopjanskih tamburaša. U večernjim satima gradonačelnik Ivan Roštaš zapalio je veliki krijes.

Graha je bilo i u Potočanskom rekreacijskom centru, gdje je Mjesni odbor Potočani organizirao različita sportska natjecanja. Djeca i odrasli koji su željeli sudjelovati u tom programu nadmetali su se u malom nogometu, skakanju u vrećama, hodanju na štulama, alki u šukarama i odbojci na pijesku. Pomoć u organizaciji ovogodišnje proslave 1. svibnja pružile su slatinske tvrtke Slatina Kom, Komrad i Javna vatrogasna postrojba.

Praznik rada besplatnim su grahom obilježile i političke stranke za svoje članove i simpatizere te mjesni odbori za mještane u prigradskim naseljima.

U mnogim mjestima na širem slatinskom području zadržao se običaj postavljanja ukrašenog majpana dan uoči 1. svibnja, kojim se najavljuje dolazak proljeća, a tradicija nije iznevjerena ni ove godine. P. Žarković

Možda ste propustili...

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

"LAŽI O SRPSKOM ATIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU"

Predstavljanje knjige Mihovila Biočića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli