Regija
REZULTAT PREKOGRANIČNOG PROGRAMA

U Orahovici otvorena suvremeno opremljena višenamjenska dvorana
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

ORAHOVICA - U sklopu proslave Dana grada Orahovice gradonačelnik Josip Nemec svečano je otvorio novoobnovljenu, višenamjensku dvorana na mjestu stare dvorane bivšeg kina “Papuk”. Dvorana je obnovljena u sklopu prekograničnog programa “Kraj dominacije Otomanskog Carstva u panonskoj regiji”, zajedničkog projekta Orahovice i mađarske općine Villany, a uz partnerstvo Razvoje agencije VIDR-a i Reda vitezova Ružice-grada.

- Sredstvima iz projekta obnovljene su u cijelosti dvorana i ulaz, izrađena je nova pozornica od nekadašnjih neprimjerenih stepenica i statički ugroženog balkona, pregrađena je u prizemlju prostorija za strojarsku opremu i spremište inventara. Kao podsjetnik na nekadašnji balkon ostavljena je čelična greda, koja se poslije može dobro iskoristiti (npr. kao vodilica za izložbene panoe, ovjes reflektora i sl). Zamijenjene su sve električne instalacije, a umjesto starih plinskih peći izveden je moderni sustav grijanja/hlađenja preko dizalice topline i ugradnjom stropnih ventilokonvektora. U funkcionalnom smislu prostor je također dobio novu dimenziju: ulazni prostor pregrađen je kako bi se javni prostor dvorane odvojio od ulaza u poslovni prostor na katu, gdje je Radio Orahovica. Vrijednost ugovorenih radova je 787.415 kuna - rekla je Irela Strabić, zamjenica pročelnika JLS-a Grada Orahovice i s orahovačke strane voditeljica hrvatsko-mađarskog projekta.

Dvorana i ulaz u nju uređeni su u modernom stilu, pa je tako u ulaznom holu pult s pozadinskim višefunkcionalnim dijelom - može poslužiti kao garderoba, ali i kao infopult, gdje će se moći dobiti informacije i brošure o svim gradskim događajima, kupiti karte ili prijaviti za neko natjecanje. Nabavljeno je nekoliko stolova konferencijskog tipa za potrebe prezentacija i gostovanja partnera, predavača ili za izložbe. Također, nabavljeno je 147 stolica konferencijskog tipa, govornica za pozornicu i sitni dekori poput fotografija i stalaka za brošure.

Sve radove odradila je domaća tvrtka, DAFIT d.o.o iz Orahovice, a nadzor je proveo ovlašteni arhitekt Mario Kršćanski, također iz Orahovice. Grad Orahovica investirao je u uređenje naličja zgrade u kojoj se nalazi dvorana.

Novu višenamjensku dvoranu otvorili su i članovi udruge PAUK 6. sajmom i revijom nakita ArsOr. Vladimir Grgurić

GRADSKI TROŠKOVI MINIMALNI

- Vlastiti udjel sredstava na projektu od 15 posto svih prihvaćenih troškova iz Europske unije u konačnici će biti znatno manji jer je Grad Orahovica isti prekogranični projekt prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU “Fond za sufinanciranje EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini”, gdje nam se vraća 70 posto našeg udjela nakon potvrde izvješća o provedbi projekta. Prema ugovoru s Ministarstvom, od planiranog udjela na EU projektu “Kraj Otomanskog Carstva u panonskoj regiji” iz gradskog će se proračuna ukupno uplatiti 183.410,42 kune (15 posto), a Ministarstvo će potom Gradu doznačiti 128.387,29 kuna (70 posto) nepovratnih sredstava, nakon potvrde EU kontrolora da su troškovi prihvaćeni – zaključila je Strabić.

Nabavljeno je

147

stolica konferencijskog tipa

Vrijednost ugovorenih radova je

787.415

kuna

Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike