Regija
OBNOVILI PARK KOJI JE STRADAO U POPLAVAMA

Projekt “Voda odnijela, INA donijela”
Objavljeno 28. travnja, 2016.

GUNJA - Jučer je uz potporu INA-inih volontera u Gunji obnovljen park koji je uništen tijekom poplave. Park se nalazi uz državnu cestu prema BiH, ispred i iza obnovljene zgrade Zvjezdica, zgrade koju je obnovila Hrvatska vojska. INA-e je kroz program “Zeleni pojas” dala financijsku potporu društvu osoba s invaliditetom Zvjezdice iz Gunje za projekt “Voda odnijela, INA donijela”. INA-ini volonteri su tako jučer zajedno s djelatnicima Zvjezdica i nekim od korisnika obnovili ovaj objekat.

- Na natječaj INA-e mi smo se javili i po projektima su nam odobrena sredstva u iznosu od 30.000 kuna za obnovu parka uništenog u poplavama. Volonteri INA-e pomogli su nam u završnim radovima uređenja parka, što je završen prije roka. Volonteri su bojili žardinijjere, klupe i sadili cvijeće. Sada prolaznici imaju lijep pogled na park, ugodan miris i pravu sliku ljepote na putu za BiH i iz nje. Hvala INA-i i volonterima jer smo uključeni u njihov program 'Zeleni pojas' - zahvalnost je izrazila Stjepanka Leporiz, predsjednica Udruge.

- Ovo je 102. akcija kluba INA-inih volontera koji broji 769 članova i djeluje pet godina. U dosadašnjim akcijama sudjelovalo je 1414 volontera koji su dali 12.000 volonterskih sati. Natječaj 'Zeleni pojas' traje već treću godinu. Prvi put primili smo 68 projekata, druge godine 136, a vjerujemo da će se broj povećati u ovoj godini, a natječaj je otvoren do 13. svibnja, pa očekujemo prijave. Ovim projektom u Gunji željeli smo poboljšati uvjete života i drago nam je što smo došli u udrugu Zvjezdice, to nam je dodatan motiv, a to više jer smo radove priveli kraju da okoliš dobije stari sjaj koji je imao prije poplave - kazao je Neven Pavao Poklepović, voditelj INA kluba volontera.

- Prvi put su neki od nas ovdje, a INA je tu stalno nazočna tijekom poplave i obnove. Dočekani smo radosnim licima ove djece i djelatnika Zvjezdica, vidimo da moral ljudi nije narušen - naglasila je Nikolina Bradić Belobrajdić iz “Zelenog pojasa”.S.Bogutovac

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike