Osijek
ULIČNA PREDAJA OSJEČANIN U LONDONU KUPIO ŠAL OSJEČKE PIVOVARE

Trgovac: To jedan jako dobar klub iz - Srbije!
Objavljeno 27. travnja, 2016.

Osječanin Zoran Gorgiev, koji već dvije i pol godine živi i radi u Londonu, ovih je dana u slučajnoj šetnji britanskom metropolom naišao na nešto neočekivano.

Na štandu je pronašao sponzorski navijački šal Osječke pivovare, a na pitanje trgovcu gdje ga je nabavio, dobio je vrlo zgodan odgovor. Prenosimo njegovu priču u cijelosti.

- Toga dana napokon je osvanulo sunce te sam htio iskoristiti slobodan dan da malo razbudim zupčanike na biciklu. Predugo su spavali, jer u Londonu zima traje još od rujna. Destinacija: Oxford Circus, jedna od najturističkijih destinacija u Londonu. 15 milja tamo i još toliko nazad zvučalo je seksi. Navigacija je procijenila da mi treba 44 minute, no ja sam je malo preduhitrio te prevalio put za 35 minuta. Zadovoljan. Došavši na Oxford Circus zabljesnulo je takvo sunce da sam pomislio da sam na Zrću. Zabljesnuli su i apsolutno smotani turisti koji toliko iritiraju da bi ih najradje sve gurnuo pod autobus na kat crvene boje. Odlučio sam malo hodati i gurati bicikl. Razgledao sam malo štandove i svakojake rekvizite i poklončiće. Bilo je svega - piše Osječanin na svom profilu na društvenoj mreži.

- U tom trenunutku zapeo mi je za oko jedan prosijedi tamnoputi čičica koji je prodavao neke second hand stvarčice. Simpatičan i nasmiješen starčić malo je podsjećao na jin i jang, što je njegovom izgledu još davalo dodatnu draž. Iza njegove crno bijele glave vidio sam komad šala, a na njemu - šahovnica!? Kad mi je pokazao šal, bio je to šal Osječkog piva. Osječkog piva? U Londonu!?

- Gdje si ovo nabavio, lega? - upitao sam ga na engleskom. Rekao mi je da je on podrijetlom iz Mozambika i da mu je to poklonio jedan prijatelj iz Srbije te da je “to jedan jako dobar klub - u Srbiji”!? Osječko pivo - dobar klub u Srbiji! Nasmijao sam se i, naravno, kupio taj šal. Sada taj šal stoji iznad slike Davida Camerona u mojoj sobi. Ponosan i gord u svim svojim bojama živuće nam Hrvatske - ispričao je Zoran za “Glas Slavonije”.

Tanja KVORKA

Osječaninu je šal prodao trgovac podrijetlom iz Mozambika

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike