Regija
TJEDAN FESTIVALA ZNANOSTI U POŽEGI

Djeca istraživala znanost i umjetnost u vrtiću
Objavljeno 25. travnja, 2016.

POŽEGA – Tjedan Festivala znanosti 2016. godine pod nazivom “Znanost u umjetnosti”, obilježen je u znaku 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle, 100 godina teorije relativnosti Alberta Einsteina, te 400. obljetnice smrti W. Shakespearea. Požeški Dječji vrtić Radost, vođen idejom i temom Festivala znanosti, živio je u duhu znanosti i umjetnosti kroz cijeli tjedan. Tako su djeca sa svojim odgojiteljicama kroz glazbeno-scenske, likovne i ostale aktivnosti u vrtiću postali mali glazbenici, likovni umjetnici, pjesnici, znanstvenici, povezujući tako mnoga znanja, igru, praktične radove, istražujući znanost i umjetnost u svom vrtiću.

- Prvi dio projekta bio je priprema izložbe radova vezanih uz električnu energiju i izučavanje opusa znanstvenika Nikole Tesle. Potom su uslijedili dramsko-scenski prikazi, pjesničko izražavanje Shakespeareovih prikaza i priča, a potom je slikarsko umijeće prevladalo krajem tjedna – kaže ravnateljica vrtića Marija Kakuk.

U projektu su sudjelovala djeca u dobi od četiri do šest godina. Uz vrijedan rad i predanost odgajateljica vrtića, u projektu je sudjelovala i Sara Pejaković, mag. pedagogije s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku. U suradnji s odgajateljicama organizirana je radionica za djecu “Razvoj dječje kreativnosti kroz suvremenu umjetnost” s ciljem poticanja mališana na vlastiti likovni izričaj. Mnoga djela i likovi, crteži mališana bili su itekako vrijedni pozornosti i truda, jer je “umjetnost takva da joj je sve dobro i da joj sve valja” - zaključili su mali umjetnici u vrtiću.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike