Osijek
U OŠ “MLADOST” IZVEDENA PRIČA U STIHOVIMA “PISMO IZ ZELENGRADA”

Roditelji predstavom podsjetili djecu zašto treba čuvati prirodu
Objavljeno 23. travnja, 2016.

U Osnovnoj školi “Mladost”, u povodu Dana planeta Zemlje, učenici su pogledali zanimljivu predstavu, a još su zanimljiviji bili glumci koji su ju izveli.

Priču u stihovima pod naslovom “Pismo iz Zelengrada”, spisateljice Nevenke Videk, vješto su, naime, odglumili roditelji učenika drugih razreda. Na zanimljiv su način djecu podsjetili zašto treba čuvati prirodu.

- Nama roditeljima-glumcima ovo nije prva predstava. Nastavak je to suradnje koju je u Dječjem vrtiću “Sjenčica” pokrenula odgojiteljica Mira Vego, koja je i sada došla u školu podržati svoje “bivše” roditelje - kaže jedna od glumica Ivana Gusak Galić, čija kći Greta ide u drugi razred OŠ “Mladost”.

Pojačanje su im bili učiteljica Zehra Delić, profesorica glazbene kulture Ivana Adamček i vjeroučitelj Petar Kopunović Legetin te su zajedno osmislili izvrsnu predstavu i dogovorili buduću suradnju. Naša sugovornica dodaje kako su u pripremi nove predstave kojima će razveseliti učenike i sljedeće godine.

U predstavi “Pismo iz Zelengrada” glume sljedeći roditelji: Anamarija Ramač, Tamara Budimir, Mirela Karapetrić, Snježana Tatić, Nenad Havelka, Zoran Jaćimović, Nataša Kavur, Željko Matković, Sonja Horvat i Ivana Gusak Galić. Treba još dodati da su ovu izvrsnu predstavu spomenuti roditelji prvi put odigrali još u vrtiću “Sjenčica” prije četiri godine. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike