Sport
BRITANSKI BICIKLIST, NAJVEĆA ZVIJEZDA UTRKE KROZ HRVATSKU

Cavendisha oduševila vožnja uz
Dravu, ali i naljutili nervozni vozači
Objavljeno 19. travnja, 2016.

Vezani članci

TOUR OF CROATIA U SLAVONIJI I BARANJI

Iznenađenje: Policija u Osijeku nije kaznila ni jednog biciklista

U OSIJEKU STARTAO TOUR OF CROATIA

Svjetski biciklistički spektakl u Slavoniji

Britanski dvojac, kralj sprinta Mark Cavendish i nekadašnji pobjednik Tour de Franca Sir Bradley Wiggins, trebali su biti najveće zvijezde ovogodišnjeg Tour of Croatie. Na startu u Osijeku pojavio se samo jedan - “kralj Mark”. Sir Wiggins je “pet do 12” odustao od utrke, u svojoj oproštajnoj sezoni od profesionalnog biciklizma sve je podredio Tour de Franceu i Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, pa je Hrvatska ispala iz tog rasporeda.

No, jedna od najvećih biciklističkih zvjezda današnjice Mark Cavendish jučer je s Trga Ante Starčevića krenuo prema cilju prve etape u Varaždinu. Dan ranije stigao je u Slavoniju, baza mu je bila hotel Osijek, ponedjeljak je iskoristio za vožnju uz Dravu i kaže da ono što je vidio jako mu se sviđa. No, ima je jednu zamjerku, navodno, slavonski vozači automobila nisu baš prijateljski nastrojeni prema biciklistima. Što bi tek rekao da ga je zaustavio neki revni policajac.

- Osjećam se dobro, vozim u dobroj momčadi, došao sam u Hrvatsku po pobjedu - najavio je Britanac, koji u bogatoj karijeri ima 26 etapnih pobjeda na Tour de France, 15 pobjeda na etapama Gira d’Italia, ukupno 148 etapnih pobjeda na raznim utrkama.

Cavendish je optimističan, iako je prije utrke imao par tjedana odmora i tek sada kreće u lov na pravu formu za vrhunac biciklističke sezone - Tour de France.

- Malo sam odmarao, a upravo ovdje u Hrvatskoj krećem po formu za Tour, dodao je Cavendish koji, na žalost “muških ljubitelja biciklizma”, u Hrvatsku nije poveo suprugu, poznatu britansku starletu Petu Todd. Peta je ostala u Londonu s djecom, ali kako je Mark najavio: “Sviđa mi se ovdje, možda dođem s obitelji na godišnji”. (I. Li.)

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

VRIJEDNOSNICE SE NISU ISKAZALE NA KVARNERU

Do elite Brokere sada vodi teža staza

Najčitanije iz rubrike