Osijek
ZELENI ČETVRTAK

Posjetitelji grickali čips od jabuke s OPG-a Ivana Pelina
Objavljeno 31. ožujka, 2016.

Kako odoljeti jednoj od omiljenih grickalica, čipsu, a istovremeno ne strahovati za zdravlje i debljinu? Lako, kušanjem čipsa od jabuke, koji je jučer na ovotjednom Zelenom četvrtku ponudio Ivan Pelin, vlasnik istoimenog OPG-a.

Ono što je posebno zanimljivo jest suradnja s klasterskom inicijativom iz Zagreba, kojom su slobodni kapaciteti, odnosno dio opreme, ustupljeni našim proizvođačima. Zanimljivo je da Pelin nije imao svoju vlastitu sušaru, cijena usluge bila je visoka, a bilo je problema i s pakiranjem te s distribucijom. No, iako nema ni danas vlastitu sušaru, povezao je istočni dio sa zapadnim dijelom Hrvatske i uspio.

- Do kraja rujna planira se također organizirati preradu voća i povrća i ovo je lijep primjer da je proizvođač pokušao još prije nekoliko godina realizirati svoju zamisao i u tome je sad uspio. Njegov čips od jabuke odličan je, ukusan i zdrav, no on tu ne staje i uskoro će iznenaditi novim proizvodima - ispričala je Ljiljana Olujić iz Eko rural neta.

Inače, posjetitelji su na jučerašnjem Zelenom četvrtku osim čipsa od jabuke mogli kušati i prirodan sok od toga voća. M. Mihelić

BAROMETAR CIJENA

Cijene na glavnoj osječkoj tržnici od prošlog se tjedna nisu znatno mijenjale, a ponuda je ostala jednako raznovrsna. Tako vezica mladog luka i dalje stoji pet kuna, cijena je glavice salate, ovisno o veličini, od tri do pet kuna, a kilogram kupusa do petnaest kuna. Kilogram krumpira stoji četiri kune, vezica rotkvica pet, a kilogram rajčice do dvadeset kuna. Kilogram je mrkve od osam do 15 kuna, a ista je cijena i za kelj. Cijene voća također su nepromijenjene pa je tako kilogram jabuka do šest kuna, mandarina deset, a limuna 18 kuna.(T.M.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike