Osijek
ODRŽAN FESTIVAL “POZOR! PLIVAMO NA SCENI 5”

Sudjelovalo 65 učenika iz 8 škola s područja Županije
Objavljeno 23. ožujka, 2016.

U povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, koji se obilježava 20. ožujka, te Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka), Dječja osječka kreativna kućica Dokkica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića, već petu godinu zaredom organizirala je festival “POZOR! Plivamo na sceni”.

Projekt je nastao 2012. godine s ciljem promicanja scenskog stvaralaštva djece, popularizacije kazališne umjetnosti među djecom, promicanja dramskog odgoja te priznavanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja.

Na festivalu je sudjelovalo osam škola na području grada i županije, odnosno 65 učenika u devet petominutnih igrokaza. Prije početka igrokaza svi su učenici otpjevali festivalsku himnu čiji su autori Krunoslav Đuričić i Ines Perić. Uz voditeljice Dokkice polaznici “Lutkaonice” vodili su program. Kao i prethodnih godina, dijelile su se nagrade prema kategorijama, a autorica ručno izrađenih nagrada “Ribica” je volonterka Dokkice Tomislava Brajdić.

Ocjenjivačku ekipu festivala sačinjavali su glumci: Edi Čelić, Mirel Huskić, Kristina Fančović i Lidija Helajz, koji su odredili kategorije. U glazbenom dijelu programa nastupio je Andrej Dorić. E. Lutring

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike