TvObzor
LUCY LIU

Ponizna, seksepilna i snažna žena
Objavljeno 12. veljače, 2016.
Ljubitelji akcije sigurno se nje sjećaju iz filma s početka novog milenija, “Charliejevi anđeli”, a od 2008. posuđuje i glas Masteru Viperu u filmovima “Kung Fu Panda”

Ponizna žena može biti seksi, ali snažna još i više. Uloga Lucy Liu u seriji “Ally McBeal”, u kojoj je tumačila Ling Woo, bila je prvi u nizu dominantnih likova koji su godinama utjecali na naše fantazije. Iako Lucy ima lošu naviku zadržavanja odjeće na sebi, uvijek se možemo prisjetiti njezine pojave u filmu “Bang”, u kojem je utjelovila kurvu, i u “Gradu kriminala”, u kojem je igrala striptizetu. Studirala je glazbu, glumu i ples, a kao maturantica imala je glavnu ulogu u produkciji “Alise u zemlji čudesa”, što ju je potaknulo da se nastavi baviti glumom. Zaputila se u Hollywood i ostvarila gostujuće uloge u tadašnjim hit-serijama poput “Beverly Hillsa”, “Dosjea X” i “Njujorških plavaca”.

Prvi ženski Watson

Ljubitelji akcije sigurno je se sjećaju iz filma s početka novog milenija, “Charliejevi anđeli”, a od 2008. posuđuje i glas Masteru Viperu u filmovima “Kung Fu Panda”, čiji je treći dio nedavno stigao u kina. Godine 2008. snimala je i serije “Kašmir mafija” te nešto kasnije “Prljavi seksi novac”. Prije četiri godine pojavila se kao policajka u četvrtoj sezoni dramske serije “Southland”, a nekoliko mjeseci poslije angažirana je kao prvi ženski Watson u krimidrami “Sherlock i Watson”.

Koncem prošlog ljeta, u 46. godini života, Lucy Liu najavila je rođenje sina koji je rođen surogat majčinstvom. U sklopu promocije filma “Kung Fu Panda 3” glumica daje i brojne intervjue, a kako je jedna od najvećih novosti u njezinu životu to što je prije šest mjeseci postala majka, tako su neizbježna pitanja o njezinu sinu Rockwellu Llyodu. Otkrila je i to kako je sinu dala ime.

- Imala sam listu prezimena koja su mi se sviđala. Bilo je nešto snažno u tome da prezime koristim kao ime. Moji roditelji došli su iz Kine, ali su se upoznali u New Yorku. Nekako mi se čini da sam htjela svome sinu dati nešto američko – kazala je glumica. Ime Llyod dobio je po njezinom bratu.

Tajna dobrog izgleda

Lucy je nedavno otkrila i kako ostaje fit, čak i sada kad je majka. Njezine tajne su vožnja sobnog bicikla i pilates. Kaže da voli ostati u kući i sav trening odraditi u toplini svog doma, a sada kad ima i malo dijete, taj običaj joj je dobro došao. Napominje da je rastezanje izuzetno bitna stavka u njezinoj tjelovježbi, a kako bi dobila profesionalne upute i nadzor, odlazi na satove pilatesa. Kad se ipak odluči na trening u prirodi, odlučuje se za trčanje. Ističe kako joj je to poput meditacije, koja istovremeno trenira čitavo tijelo. Osim po svojoj figuri, poznata je i po decentnom, ali glamuroznom stilu za šminku. U jednom intervjuu izjavila je kako je kao mala često gledala mamu kako se šminka, a danas mama dolazi k njoj po savjete. Ipak, Liu napominje da je to sve djelo profesionalaca te da ona svakodnevno koristi samo malo korektora. Njezina rutina možda nije ništa ekstravagantno i novo saznanje, ali možda nekome dođe kao poticaj.

Tijekom panel rasprave na njujorškom Comic Conu prošlog listopada, Lucy Liu bila je upitana kako se može povećati reprezentiranost azijskih Amerikanaca bez potpirivanja štetnih stereotipa. Pitanje je okarakterizirala kao ugodno iznenađenje te je odgovorila da je najbolji put k promjeni postavljanje pitanja i usađivanje ideje o raznolikosti pravim ljudima. Nastavila je naglašavajući važnost postavljanja određenih osoba u centar pažnje, iako bi odgovor mogao biti ne toliko progresivan. “Jedna stvar koju sam naučila, i mislim da se svatko može s ovim poistovjetiti, jest to da se zatvorena usta ne nahrane. Stoga otvorite svoja usta. Ako vas netko odbije, u redu. Čut ćete često takav odgovor u životu, to je jednostavno tako. Ali nekad će netko reći ‘da’, zato uvijek morate postaviti pitanje.”

Pripremio: Adrian ANDREJEK

SHERLOCK I WATSON

RTL 2, subota i nedjelja, od 21.00

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Lucy Alexis Liu

DATUM ROĐENJA: 2. prosinca 1968.

MJESTO ROĐENJA: Queens, New York

LJUBAVNI STATUS: Slobodna

DJECA: Rockwell Lloyd, sin

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike