Regija
POKLADNA POVORKA U SREDIŠTU VINKOVACA

Skupina vrtića “Bajka”
najbolja je i putuje u Opatiju
Objavljeno 7. veljače, 2016.
U povorci je bilo više od 800 sudionika u 16 natjecateljskih skupina

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Lijepo vrijeme izmamilo je mnoge građane Vinkovaca na veliku pokladnu povorku koju je i ove godine uspješno organizirala Udruga Vinkovački karneval u središtu grada, u sklopu 19. Vinkovačkog karnevala.

Mnogi roditelji odjenuli su svoju djecu u šarene kostime, tako da je sve bilo u znaku karnevala i ludih dana. Na ovogodišnjoj pokladnoj povorci bilo je više od 800 sudionika u 16 natjecateljskih skupina koji su se natjecali za odlazak u Opatiju, a u pokladnoj povorci pješačkom zonom grada Vinkovaca prošli su: Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci, Udruga mažoretkinja općine Nuštar, Plesna udruga “Vinkovačke mažoretkinje”, Plesni klub D&D Vinkovci, Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci, Centar za predškolski odgoj Vinkovci - Dječji vrtić “Naša radost”, Katolički dječji vrtić “Srce Marijino” Vinkovci, Dječja folklorna skupina “Korijeni pustare” Antunovac, OŠ Nikole Tesle Vinkovci, OŠ Stjepana Antolovića Privlaka, Dječji dom “Sv. Ana”, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Folklorni ansambl “Lisinski” Vinkovci te dječji vrtići: “Vladimir Nazor”, “Bajka”, “Trnoružica”, “Cvjetnjak” i “Medenjak”.

Prvo mjesto osvojio je Dječji vrtić “Bajka” koji su predstavljali svoj projekt “Bajka u svijetu”, kojim se djeci omogućuje cjelogodišnje “putovanje” svijetom te upoznavanje raznih država i njihovih zanimljivosti. U siječnju su “putovali” kroz Egipat i Afriku i upoznali djelić povijesti i prepoznatljivih znamenitosti. Drugo mjesto osvojio je Dječji vrtić “Trnoružica” iz Vinkovaca koji su tematiku ovogodišnje kostimografije vezali uz ronioce bisera koji su ujedno i čuvari našeg podmorja. Njihova poruka je bila: More je duboko, more je plavo, kad mi ronimo, more kaže: Bravo!. Treće mjesto osvojila je Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci koja je ove godine bila “obitelj Kremenko”. Posebnu pohvalu dobila je Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci koji su predstavljali “Bijelu kugu”, odnosno kritiku na trenutačno stanje u slavonskom selu. Zbog iseljavanja i malog prirasta broja rođenih slavonsko selo nastanjuje uglavnom starije stanovništvo. Vidjeli smo svećenika koji je ispratio lijes s mrtvima, a žive s koferima u ruci koji napuštaju svoja sela i odlaze u druge države.

Sve je došao pozdraviti karnevalski vinkovački gradonačelnik Janko Bananko, uz jako osiguranje te Miss karnevala “Mačka s dekolteom”, koja je uručila pokladnim povorkama po teglicu meda i nezaobilazne krofne.

Mario KOKAJ

Posebnu pohvalu dobila je Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, a predstavljali su “Bijelu kugu”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike