Regija
LINO VIŠEBOJAC SLATINSKA OSNOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA BILA DOMAĆINOM POPULARNE MANIFESTACIJE

Marin Zdelar i Matea Klement najuspješniji višebojci u Slatini
Objavljeno 5. veljače, 2016.

U jubilarnoj, desetoj, sezoni tradicionalnog sportskog nadmetanja Lino višebojac Osnovna škola Eugena Kumičića jučer je (ponovno nakon četiri godine) bila domaćin te popularne manifestacije.

Sudjelovalo je svih gotovo 600 učenika matične škole i područnih škola u različitim sportskim disciplinama i kulturno-umjetničkom programu, a svoju kreativnost pokazale su i školske navijačke skupine. Kako bi naglasila koliko je sport značajan u životu škole, ravnateljica Božica Majhen na svečanosti otvorenja najavila je velik projekt, izgradnju atletske staze u okviru EU programa prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska.

Osim u sportskim disciplinama na samom natjecanju učenici su se uoči održavanja manifestacije natjecali i u pisanju literarnog rada s temom “Svijet po mome”. Najbolji rad napisala je i na natjecanju pročitala učenica 5.a razreda Ema Knežević.

Nakon zabavnog programa koji su s učenicima škole pripremile učiteljice Marijana Toplak, Renata Grahovac, Nedjeljka Klement i Vera Menčik, eugenijalci, kako se popularno nazivaju učenici škole, bodreni svojim školskim prijateljima i navijačkim skupinama, pokazali su spretnost, umijeće i brzinu u nogometu, rukometu, skoku u dalj, sprintu, skakanju u vrećama i potezanju konopa.

Mjesto u finalnom natjecanju izborili su najuspješniji višebojci Marin Zdelar i Matea Klement. Osim pehara pobjednike u toj završnici, na kojoj će nastupiti učenici iz škola diljem Hrvatske, već tradicionalno očekuje i putovanje na sportski događaj po izboru.

Budući da Lino višebojac također promiče kulturno i motivirajuće navijanje, najboljim je navijačem proglašen Mateo Mihalić iz 5.a razreda, koji je u invalidskim kolicima pokazao kako se to najbolje radi. Nagrađene navijačke skupine bili su učenici Područne škole Novaki, koje su uvježbale njihove učiteljice Marinela Zrinščak Begovac i Marija Miljković, te učenici 4.b razreda matične škole s učiteljicom Gordanom Maroević.

Petar ŽARKOVIĆ
SLATINSKI UZOR-SPORTAŠI

S malim natjecateljima sve vrijeme bili su slatinski sportaši koji su svojim uspjesima pronijeli ime grada Slatine diljem svijeta i postali uzor mladim sportašima i promicatelji sporta i zdravog načina življenja. Tako su predstavljeni atletičarka Doroteja Santi, brončana u krosu na Balkanskim igrama, osvajačica medalja na brojnim utrkama i najuspješnija sportašica Slatine u 2015. godini, svjetski veteranski prvak u hrvanju za 2015. godinu Josip Grahovac te Marijan Presečan, osvajač zlatne i srebrne medalje u bacanju diska i kugle na Svjetskim igrama za osobe s invaliditetom u Sočiju i član hrvatske državne reprezentacije osoba s invaliditetom.

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike