Dome slatki dome
KINESKA FILOZOFIJA UREĐENJA STANA VRLO JE POPULARNA U SVIJETU

Feng shui za pozitivnu energiju, sreću i ljubav
Objavljeno 28. siječnja, 2016.
Slobodan protok svježe energije osnovni je princip feng shuija

Ako vjerujete u savjete drevne kineske filozofije feng shui, nastojat ćete urediti stan tako da privučete pozitivnu energiju, sreću i ljubav.

Postoje neka opća pravila kojih bi se trebalo pridržavati ako hoćete da vam sve krene nabolje. Slobodan protok svježe energije osnovni je princip feng shuija pa gledajte da uvijek imate svježe cvijeće i voće na stolu i često provjetravajte. S vremena na vrijeme razmjestite nameštaj, ili ga bar pomaknite za nekoliko centimetara. U protivnom će se energija ustajati. Ispunite prostor zvucima ugodne muzike, a na zidove stavite bar jednu fotografiju članova obitelji gdje ste svi opušteni i sretni.

Nikako ne dopustite da se u kući gomila smeće. Kroz glavni ulaz dom prima energiju pa zato pokraj vrata ne bi smjele stajati kante za smeće, stare tegle ili cipele. Kinezi smatraju i da stanje kuhinje umnogome djeluje na zdravlje ukućana. Zato redovno bacajte ustajalu hranu iz hladnjaka, ne gomilajte prljavo posuđe i kad god je moguće koristite prirodna sredstva za čišćenje kuće.

Jedna od najvažnijih prostorija u stanu je spavaća soba jer u njoj se budimo s novim idejama, novom snagom, planovima. Prema pravilima feng shuija, najviše treba obratiti pozornost da u spavaćoj sobi postoji cirkulacija zraka. Ako toga nema, može doći do nervoze, ogorčenosti, mržnje, svađe. Što se boja tiče, preporučuju se nježne nijanse plave, roza, žute, bež.

Neobično je važno kakve će slike krasiti naše zidove. Ako su na slikama ili fotografijama tužni, zabrinuti ili usamljeni ljudi, odmah ih skinite i zamijenite umjetničkim djelima na kojima su lijepa priroda, raznobojno cvijeće i veseli likovi.

U spavaćoj sobi treba ispoštovati još nekoliko savjeta: nikada ne treba spavati s nogama okrenutim prema vratima. Ako je to nemoguće, treba napraviti paravan koji će zaklanjati pogled prema vratima. Ne treba kačiti police iznad kreveta, jer one stvaraju osjećaj nelagodnosti i nesigurnosti, pa spavanje u tako uređenoj sobi dovodi do toga da i same osobe postanu nesigurne u sebe.

I dnevna soba pripada u važnije jer u njoj članovi obitelji provode mnogo vremena. Ona mora biti topla, vesela, a to se najbolje može postići malo jačim tonovima poput žute, crvene, narančaste. Ako je dekorirate kristalima, prostor ćete osloboditi negativne energije, a pospješiti pozitivnu. U dnevnoj sobi najbolje je koristiti miris lavande jer opušta, i jasmin za ljubav i radost.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike