Novosti
TOMISLAV TOLUŠIĆ:

Neka mi se osuše obje ruke ako zaboravim na Slavoniju
Objavljeno 22. siječnja, 2016.

Vezani članci

POZNAT SASTAV NOVE VLADE RH

Slavonski župan i načelnik općine u “Timovom timu”

SLAVONCI NEZADOVOLJNI KANDIDATOM ZA MINISTRA:

Očito neće biti ništa od reformi u poljoprivredi

- Ono što definitivno prvo želim napraviti, prije svega kada govorim o sektoru regionalnog razvoja, jest donošenje strategije regionalnog razvoja RH, koja kasni već dvije godine i time usporava razvoj i općina, i gradova, i županija. Želja mi je u kratkoročnom, ali i dugoročnom razdoblju maksimalno ubrzati povlačenje sredstava iz EU fondova. Prošle godine povukli smo oko 400 milijuna eura, smatram da ova država može povući 800 milijuna, pa i milijardu eura godišnje. Moramo učiniti sve da taj proces ubrzamo i pojednostavimo procedure te raspišemo sve moguće natječaje (sada ih je raspisano šest od 49 mogućih) kako bismo uzeli taj novac koji stoji. S tim novcem razvijamo Hrvatsku, razvijamo Slavoniju i Baranju, kao i sve druge krajeve, možemo povećati BDP i doista povući veliku većinu tih 10,8 milijardi eura, koliko imamo na raspolaganju do 2020. godine - rekao nam je kandidat za ministra regionalnog razvoja, dosadašnji virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, jedan od dva Slavonca u novoj vladi.

Ističe kako će se kao ministar ponašati apsolutno jednako prema svima u Hrvatskoj, ali i, naravno, pomagati najviše onima koji tu pomoć najviše trebaju, a to je, kaže, definitivno Slavonija i Baranja.

- Zato i jesmo Ministarstvo regionalnog razvoja, da razvijamo regije koje nisu razvijene, a trenutno je Slavonija jedna od najnerazvijenijih hrvatskih regija, ali i područje koje ima najveću perspektivu. I, neću reći: dabogda mi se osušila ruka ako zaboravim na Slavoniju, ali ću reći: ako zaboravim na Slavoniju, dabogda mi se osušile obje ruke - zaključio je svoju prvu izjavu Tomislav Tolušić, netom nakon objave kandidata za ministre.I.Bošnjak

Možda ste propustili...

SJEĆANJE NA RATNOG MINISTRA OBRANE

Obilježili godišnjicu smrti Gojka Šuška

MILANOVIĆ ĆE SABOR NAJVJEROJATNIJE SAZVATI PRED KRAJ ROKA OD 20 DANA:

Tko dokaže većinu, dobiva mandat

Najčitanije iz rubrike