Osijek
50 GODINA BRAKA LJERKE I FAHRUDINA VAREŠANOVIĆA

Vjenčali se nakon samo tri mjeseca, a ljubav traje već pola stoljeća!
Objavljeno 18. siječnja, 2016.

Već na drugom susretu pitao ju je da se uda za njega, no, iako mu je odgovorila da pričeka, na udaju je pristala već tri mjeseca poslije. Taj sudbonosan trenutak danas 73-godišnje Ljerke i 84-godišnjeg Fahrudina Varešanovića zbio se prije pola stoljeća, a zlatni pir proslavili su protekloga vikenda.

- Bila sam u gostima u Smederevskoj Palanci kad sam upoznala svoga supruga, koji je tada bio aktivan nogometaš. Dogodila se ljubav na prvi pogled i 16. siječnja 1966. ondje smo se i vjenčali i nakon deset godina preselili se u Osijek - prisjetila se gospođa Ljerka, koja je svoj radni vijek provela kao računovotkinja u Centru “Vinko Bek”, a njezin suprug mirovinu je dočekao radeći kao vozač gradskog autobusa u Osijeku.

Dane nakon umirovljenja krate u vikendici u Baranji, gdje im je, točnije, u restoranu Darócz u Vardarcu, protekloga vikenda obitelj pripremila iznenađenje i gdje su proslavili svoj zlatni pir. Unatoč godinama, Ljerka i Fahrudin još uvijek rado zaplešu svake subote, a kod kuće čitaju ili kartaju remi. Posebno vrijeme rezervirano je za praunučicu Leilu, koju čuvaju kad zatreba.

- Vrijeme nam je ispunjeno i s obitelji, unukom Mijom i njezinim suprugom Markom, snahom Snježanom i zetom Tomom. Sina smo, nažalost, izgubili, a ljubav obitelji i vrijeme provedeno u Baranji pomogli su nam u danima poslije - kaže naša sugovornica, koja će sa svojim suprugom ove godine još jednom proslaviti zlatni pir. Bit će to na poziv Grada Osijeka, koji će za Valentinovo ponovno okupiti “zlatne” parove. M. Mihelić

GRADONAČELNIK VRKIĆ POZIVA “ZLATNE” PAROVE

Prigodom Valentinova gradonačelnik Ivan Vrkić priređuje tradicionalni svečani prijam za osječke bračne parove koji su protekle godine proslavili zlatni pir. Stoga pozivaju sve bračne parove s područja grada Osijeka koji su vjenčani 1965., odnosno do 14. veljače 1966., da se s vjenčanim listom ili izvodom iz Matične knjige vjenčanih prijave u gradsku upravu, Kuhačeva 9 (soba 2) do 1. veljače 2016.(I.K.)

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike