Regija
NEOBIČNA PROSIDBA NA NOVOGODIŠNJU NOĆ U BIZOVCU

Prvu bebu rođenu ratne 1991.
u osječkoj bolnici dečko
zaprosio u sat kad se rodila
Objavljeno 14. siječnja, 2016.

BIZOVAC/BROĐANCI – “Sretan ti rođendan i udaj se za mene!” neobična je čestitka-prosidba koju je samo trideset minuta nakon ulaska u 2016. godinu pred okupljenim oduševljenim i ganutim gostima na dočeku nove 2016. godine u Bizovačkim toplicama Miroslav Vidaković (36) iz Brođanaca uputio svojoj djevojci Kristini Mihaljić (25) iz Bizovca. Bilo je to točno u trenutku kada je prije 25 godina u Kliničkoj bolnici Osijek na svijet došla Kristina Mihaljić – prva beba rođena u Osijeku te ratne 1991. godine, a danas novopečena zaručnica koja će svojim pristankom na svadbi zakazanoj za proljeće 2017. godine postati gospođom Vidaković.

Romantična javna prosidba na koljenima, kakva se godinama ne pamti na ovim prostorima i o kojoj se ne prestaje pričati po općini Bizovac odakle su oboje, definitivno je san svake djevojke, ali i san koji je uživo doživjela Kristina zahvaljujući pomno smišljenom planu svoga zaručnika Miroslava, s kojim je u vezi od 8. ožujka 2014. godine.

- Dugo sam vremena razmišljao na koji način izvesti prosidbu koju će moja Kristina dugo pamtiti, a kako se približavao kraj godine te doček Nove godine i njezin rođendan, a zaručnički sam prsten već ranije kupio, sve mi je bolje zvučala i izgledala ideja da joj u vrijeme njezina rođenja na proslavi dočeka uputim rođendansku čestitku i prosidbu pred nekoliko stotina gostiju hotela na sredini plesnog podija. Kako je Kristina zaposlena upravo u restoranu Bizovačkih toplica, tu sam svoju ideju i namjeru izložio samo njezinoj šefici i dvojici direktora od kojih sam zamolio pomoć u realizaciji s rođendanskom tortom i glazbom, koji su mi trebali biti potpora u realizaciji mog nauma. Oboje smo im vrlo zahvalni što su odmah pristali na tu moju zamolbu i više ništa osim treme, koja me srećom nije jako držala, nije stajalo na putu mom planu - otkriva nam zaposlenik osječkog Staklo-doma Miroslav. Dodaje da čak ni članovi njegove obitelji nisu znali za njegov tajni plan, iako im je nešto ranije pokazao prsten za Kristinu i najavio im kako se planira zaručiti.

U ranim jutarnjim satima nakon povratka s proslave dočeka “friški” su zaručnici naišli Kristininim roditeljima u Bizovac i probudili ih te slavlje nastavili sve do jutra, a najavljuju da će službena proslava zaruka uslijediti ovog proljeća.

I dok Kristina još uvijek slaže s dojmove sa zasigurno joj najljepšeg dočeka Nove godine u životu, Miroslav nam kroz šalu otkriva da je tek nakon dva dana shvatio što je učinio i što se zapravo dogodilo kad je popustilo djelovanje adrenalina. No, premda su mnogi u njemu i njegovu činu vidjeli nepopravljivog romantika, on za sebe ipak kaže da to nije, ali da bi za osobu koja je dobra prema njemu kao što je to Kristina – učinio i mnogo više od toga.L.Aničić

Bilo je to točno u trenutku kada je prije 25 godina u Kliničkoj bolnici Osijek na svijet došla Kristina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike