Novosti
NAKON TVRDNJI O PRITISCIMA

SDSS: Rašković najbolje zna tko na njega vrši pritisak
Objavljeno 27. studenog, 2015.

Vezani članci

NITKO NIJE DOŠAO S DOVOLJNIM BROJEM POTPISA POTPORE

Predsjednica zabrinuta zbog pritisaka na zastupnike

Iznenađenje na konzultacijama o mandataru priredio je zastupnik SDSS-a Mirko Rašković, koji je na Pantovčak stigao sam, nakon stranačkog predstavnika Milorada Pupovca. Predsjednici Republike Rašković se požalio na ucjene i pritiske te zatražio zaštitu. U SDSS-u su šokirani njegovim potezom te prozivaju Karamarkovu koaliciju.

Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a, kaže kako se Rašković ranije suglasio s odlukom o potpori lijevoj koaliciji i to javno, na sjednici predsjedništva stranke.

- Predsjedništvo je donijelo jednoglasnu odluku. Prema tome, Rašković najbolje zna tko vrši na njega pritisak i zašto nije održao obećanje - tvrdi Stanimirović. Čelnik SDSS-a ne isključuje mogućnost da se pravi razlog krije u Raškovićevu ratnom putu. Točnije, uvjerenju o ratnom putu kojim je ostvario vojnu mirovinu, a kojeg je navodno potpisao nekadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Rašković je za portal Index opovrgnuo ikakav sastanak SDSS-a na kojem je dogovorena podrška Milanoviću. "Neka pokažu zapisnik. To neka objese mačku o rep. Nikad manjina nije sastavljala vladu, nego su uvijek bili s pobjednicima izbora", kratko je izjavio.

Slučaj je komentirao i Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.

- Sve to djeluje uznemiravajuće. Ako mu netko prijeti, mora reći tko i kako - rekao je Milanović.(MS)

Najčitanije iz rubrike