Novosti
FORTENOVA: DODATCI KOLEKTIVNIM UGOVORIMA

Veće plaće radnicima Belja, Agrolagune, Vupika, Eko Biograda te PIK-a Vinkovci
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Uprave poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe - Belja, Eko Biograda, PIK-a Vinkovci, Vupika te Agrolagune - s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), HUS-a u Belju i Slavonsko-baranjskog sindikata u Vupiku, potpisale su dodatke kolektivnim ugovorima kompanija, koji vrijede od 1. svibnja ove godine.

Zajednički je zaključak potpisnika da je postignut dobar dogovor jer su novim dodacima povećane brutoplaće zaposlenika i naknade za topli obrok, a zadržana su i sva ostala materijalna prava radnika. Riječ je o regresu i božićnici u iznosima od po 230 eura te uskrsnici koja iznosi 120 eura. Zadržano je pravo na dar za dijete te dodaci poput onih na otežane uvjete rada i minuli rad.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo s reprezentativnim sindikatima u našim kompanijama postigli dogovor o povećanju materijalnih prava za sve zaposlenike. Ovo je jedan od segmenata kontinuiranog ulaganja u zaposlenike i kompaniju pa vjerujem da će zaposlenici biti zadovoljni novim rastom plaća i naknada. Uz povećanje plaća, poboljšavamo i kvalitetu radnih procesa kroz ulaganja u najsuvremeniju opremu i poljoprivrednu mehanizaciju koja kolegama znatno olakšava i unaprjeđuje svakodnevni rad", rekao je Damir Leko, izvršni direktor za poljoprivredu Fortenova grupe i predsjednik Uprave Belja prilikom potpisa dodataka kolektivnim ugovorima. Zadovoljan je i Denis Paradiš, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske. "Zadovoljan sam potpisanim dodatcima jer su, uz zadržavanje postojećih prava, regresa, uskrsnice i božićnice, dogovorene veće plaće za sve naše članove, te je povećana mjesečna naknada za topli obrok na 100 eura. Dobar je to iskorak u povećanju materijalnih prava za naše članove. Međutim, Sindikat PPDIV stava je, kao i uvijek, da plaće, a i ostala materijalna prava, moraju rasti kontinuirano i pratiti rast troškova života u Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da to vide i poslodavci jer smo se ovaj put vrlo brzo dogovorili oko promjena i rasta materijalnih prava za naše članove", naglasio je Paradiš.

Važnost postignutog dogovora za radnike u Vupiku ističe i Jovica Živanović iz Slavonsko-baranjskog sindikata. “Vjerujemo da će i ubuduće suradnja svih sudionika u pregovorima biti na ovoj razini. Boljim primanjima, posebno sada kada svi traže radnike, uvelike će se smanjiti odlazak naših radnika, a bez dovoljnog broja radnika teško je proizvodnju održati na visokoj razini”, rekao je Živanović. I.Getto
TKALČEVIĆ: PRIHVAĆEN NAŠ ZAHTJEV
Postignutim dogovorom izuzetno je zadovoljan predsjednik beljske podružnice HUS-a Josip Tkalčević, koji je ovih dana postao i članom IO HUS-a RH. “Drago mi je da smo u suradnji s drugim sindikatima naišli na razumijevanje vodstva Fortenova grupe, koje je prepoznalo potrebe djelatnika Belja i drugih tvrtki, te pristalo na naš zahtjev o povećanju plaće u iznosu od 100 eura bruto i ukupno 100 eura neto (povećanje za 40 eura) za topli obrok’’, rekao je.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PUNE VREĆE PIJESKOM

Vikendaši spremni za visok vodostaj

2

HRVATSKI MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA DAVOR BOŽINOVIĆ:

Stop zlouporabi bezviznog režima

3

MJERU "BIRAM HRVATSKU" ISKORISTILO 488 OSOBA

Mjeru najviše vuku povratnici u Osječko-baranjsku županiju