Regija

Vrijeme došašća u Vinkovcima
Objavljeno 28. studenog, 2015.

VINKOVCI - Grad Vinkovci u suradnji s gradskim ustanovama u kulturi i ove godine organizira “Advent u Vinkovcima”. Prva adventska svijeća bit će upaljena danas, 28. studenoga, u 20 sati na Korzu, kada je predviđen dolazak procesije vjernika iz Župe Srca Isusova. Okosnicu programa čine procesije koje će svake subote kretati iz druge gradske župe prema središtu grada. Župljani, predvođeni svojim župnicima, nositi će svjetlo iz svojih župa prema središtu grada te će na Korzu tim svjetlom zapaliti adventsku svijeću, a na sam Badnjak članovi udruge Vinkovački šokački rodovi sve četiri svijeće unijet će u crkvu sv. Euzebija i Poliona.

Svake subote, nakon prigodnog programa i paljenja svijeća, slijedit će kulturni program o temi adventa, a gradske će ustanove u kulturi (Gradska knjižnica i čitaonica, Gradski muzej, Gradsko kazalište, Glazbena škola J. Runjanina), organizirati prigodne izložbe, radionice, predstave i koncerte.

Četvrtu adventsku svijeću Odred izviđača Vinkovci zapalit će Betlehemskim svjetlom, koje tradicionalno u predbožićno vrijeme donose u Vinkovce. Nakon paljenja 4. svijeće predviđen je jedinstveni božićni koncert učenika Glazbene škole J. Runjanina i učenika Gimnazije M.A. Reljkovića, a pjevači će, pod posebnom rasvjetom, biti na prozorima Gimnazije.

Organizira se i Božićni sajam koji će trajati od 4. do 24. prosinca, u sklopu kojega će izlagači (ugostitelji, tradicijski obrti) ponuditi i prezentirati Vinkovčanima svoje proizvode.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike