Osijek
VIŠNJEVČANI LJUTITI ZBOG UKIDANJA TRAMVAJSKOG STAJALIŠTA KOD OKRETIŠTA

Mjesni odbor lobirat će u GPP-u i Gradu za vraćanje starog stajališta
Objavljeno 25. studenog, 2015.

Točno godinu dana nakon što je svečano otvorena tramvajska pruga u Višnjevcu pojavili su se problemi. Stanovnici su, naime, nedavno ostali bez tramvajskog stajališta kod okretišta tramvaja u Višnjevcu, zbog čega su ogorčeni i ljutiti, pa su neki od njih nazvali i Glas Slavonije. Riječ je o premještanju stajališta koje je sad stotinjak metara udaljeno od onoga koje je bilo prvobitno predviđeno.

- U ime nas koji živimo u zapadnom dijelu Višnjevca molimo da se poduzme sve da se ovo ispravi i da nam se omogući korištenje prvog stajališta. Smiješno je da se ukida stajalište zbog pritužbi dviju ili triju osoba, čime se u nepovoljan položaj stavlja više od stotinu mještana, korisnika GPP-a - poručio je Ivo Kraljik iz Višnjevca, dodajući kako se nada da će se razmotriti opravdanost vraćanja stanice na okretište.

U njihovu je obranu stao i Mirko Ivković, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Višnjevac, rekavši kako premještanje stajališta smatra neopravdanim. Stoga iz MO Višnjevac traže sastanak s GPP-om kako bi se stajalište vratilo na staro mjesto.

- Činjenica je da se katkad stvori red od dva ili tri tramvaja i bude zakrčena cesta. No mi ćemo tražiti da se vrati stajalište jer nema smisla uložiti novac i potom ne koristiti tu investiciju - zaključuje Ivković, dodajući da je već primio 20-ak poziva nezadovoljnih građana kojima će pokušati udovoljiti zajedničkim sastankom s GPP-om i Gradom. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike